BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google rammet av nedetid

Drive-tjenesten var utilgjengelig mandag ettermiddag.

Google Drive har blitt navet for Googles fil- og dokumenttjenester. Nedetid for Drive er dermed svært merkbart for mange Google-brukere.
Google Drive har blitt navet for Googles fil- og dokumenttjenester. Nedetid for Drive er dermed svært merkbart for mange Google-brukere.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mars 2013 - 09:32

Mange brukere av Google Drive/Disk-tjeneste opplevde i går ettermiddag at tjenesten var utilgjengelig i flere timer. Tjenesten gjør det mulig for brukerne å lagre og dele filer via nettskyen, men er også inngangsporten til dokumenttjenesten Google Docs for de som ikke har en Google Apps-abonnement.

På en statusside skrev Google i går klokken 15.17 at selskapet etterforsker problemet. Hvor lenge det har vart på dette tidspunktet, er ukjent.

Noe senere opplyses det at problemet berører et betydelig antall brukere, men ikke alle.

Først klokken 17.35 melder Google at tjenesten trolig er gjenopprettet for alle. Da har det gått mer enn to mer timer siden den første meldingen kom.

Ikke-planlagt nedetid som dette kan raskt føre til mange bedrifter blir mer skeptiske til å ta i bruk nettskytjenester. Flere Google-tjenester har hatt flere tilfeller av nedetid det siste året, men de har sjelden vært så langvarige.

Situasjonen er derimot ikke noe bedre hos konkurrenten Microsoft.
Selskapets/a> nettskytjenester har vært utsatt for mye og langvarig nedetid, noe som blant annet har ført til at selskapets Office 365-tjeneste for lengst, men kanskje litt urettferdig, har fått tilnavnet Office 360.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.