Google retter tjenester mot norske bedrifter

Google retter tjenester mot norske bedrifter

Google lanserte i dag norske utgaver av rekke kommunikasjonstjenester for bedrifter.

Google Apps for Your Domain ble i dag lansert i en norsk utgave. Dette er en tjeneste som skal gi bedrifter og organisasjoner muligheten til å tilby sine brukere kommunikasjonstjenester som er tilpasset virksomhetenes egne ønsker og behov, uten de må styre med installasjon og drifting av programvare eller utstyr.

Foreløpig er Gmail, Google Talk, Google Calendar og Google Page Creator inkludert, men på sikt vil tjeneste lanseres nye utgaver som skal imøtekomme de ulike behovene virksomhetene står overfor. Dette gjelder både små bedrifter og store virksomheten som for eksempel universitetene.

Den systemansvarlige i virksomheten skal via et webbasert kontrollpanel kunne opprette og administrere brukerkontoer, sette opp distribusjonslister, samt gjøre tilgjengelig de tjenestene som er ønsket for det aktuelle domenet.

Sluttbrukerne kommer da inn på tilpassede innloggingssider og får tilgang til tjenestene fra enhver Internett-tilknyttet PC.

I første omgang tilbys en standardutgave av tjenesten. Denne er foreløpig betaversjon og er gratis å benytte. Denne tilbyr en e-posttjeneste med inntil 2 gigabyte lagringsplass per brukerkonto, kommunikasjon via e-post, lynmeldinger eller IP-telefoni (Google Talk), samt kundestøtte via e-post eller web.

Brukere som registreres under betaperioden, vil ikke måtte betales for i framtiden, uansett hvilke endringer Google gjør i de andre betingelsene. Dette gjelder så lenge Google tilbyr tjenesten.

Det utvikles nå en Premium-utgave av Google Apps for Your Domain, som er rettet mot virksomheter med mer avanserte behov. Flere detaljer om denne skal snart gjøres tilgjengelig.

Med Google Calender kan brukerne organisere og dele timeplaner, møter og hele kalendere med hverandre. Med Google Page Creator kan brukerne designe og publisere websider.

Google Apps for Your Domain er tilgjengelig her. Valg av språk i nettleserinnstillingene skal i utgangspunktet være avgjørende for hvilken språkdrakt som blir vist.

Tjenesten er også blitt lansert på 16 andre språk i dag, blant annet svensk og finsk.

Til toppen