BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google roser Microsofts HTML5-bidrag

Har brutt stillheten etter fem år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. sep. 2009 - 11:14

Microsoft har i det store og det hele vært temmelig hemmelighetsfulle når det gjelder selskapets syn på den neste versjonen av HTML. Dette til tross for at selskapet er med i arbeidsgruppen som utarbeider HTML5.

Men for en drøy måned siden kom Microsofts Adrian Bateman med et offentliggjort innlegg hvor han kommenterer og stiller spørsmål ved en rekke deler av den foreslåtte HTML5-standarden.

Dette har blitt lagt merke til, ikke minst av Google. I et blogginnlegg skriver selskapets Mark Pilgrim at Bateman har gjort noe ingen mann eller kvinne tidligere har gjort, nemlig på vegne av Microsoft å komme med håndgripelige tilbakemeldinger om dagens utkast til HTML5.

Pilgrim skriver at Batemans tilbakemeldinger er både detaljerte og velbegrunnede. De har ført til mye diskusjon.

- Etter fem år med tilnærmet stillhet vil ingen gå glipp av muligheten til å komme i kontakt med en representant for verden fortsatt dominerende nettleser, skriver Pilgrim.

Bateman er blant annet ganske klar på at keygen-elementet, som er med i det nåværende utkastet til HTML5, ikke vil bli støttet av selskapet. Keygen er et element som kom allerede i Netscape, og som har blitt implementert i en eller annen form av alle andre nettleserleverandører, bortsett fra Microsoft. Et eksempel på bruken er beskrevet her.

I et annet innlegg skriver han forøvrig at Microsoft støtter at audio- og video-elementene blir en del av spesifikasjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.