Google satser på prissammenligning

Kjøper britisk tjeneste, i tillegg til amerikansk videoselskap.

Google satser på prissammenligning

Kjøper britisk tjeneste, i tillegg til amerikansk videoselskap.

I går ble det kjent at Google har kjøpt ytterligere to selskaper. Det ene selskapet, amerikanske Next New Networks, har allerede blitt gjort til en del av Googles YouTube-virksomhet.

Next New Networks ble etablert i 2007 og har spesialisert seg på å hjelpe produsenter av webvideo med å utvikle, sette sammen og distribuere originalt innhold på tvers av en rekke nettsteder, inkludert YouTube. Selskapet stod for distribusjonen av de to mest sette videoene på YouTube i fjor, dersom man ser bort fra offisielle musikkvideoer.

Innen Googles YpuTube-virksomhet skal Next New Networks fungerer som et laboratorium for eksperimenter og innovasjon, hvor teamet skal samarbeide tett med ulike innholdspartnere og nye talenter for å hjelpe disse med å lykkes på YouTube. Partnerprogrammet inkluderer også avtaler inntekter fra annonsevisninger ved siden av videoene, eller ved å gjøre videoene tilgjengelige via betalte streamingtjenester.

Det er ikke kjent hva Google har betalt for Next New Networks, men ifølge Wall Street Journal var det forhånd ventet at det ville dreie seg om flere titalls millioner dollar.

Det andre selskapet Google nå har kjøpt, er britiske BeatThatQuote.com Limited. Dette er en omfattende prissammenligningstjeneste, hvor brukerne ikke bare kan sammenligne prisen på ulike, fysiske handelsvarer, men også på en del typer tjenester. Dette inkluderer banktjenester, forsikringer, telekom-abonnementer, strømleveranser, kabel-tv og ulike juridiske tjenester.

I en kunngjøring på nettstedet skriver daglig leder for BeatThatQuote.com, John Paleomylites, at selskapet har blitt solgt til Google for 37,7 millioner pund (340 millioner kroner).

Ifølge Paleomylites skal selskapet bli en del av Google og sikter mot blant annet å lage nye verktøy som skal gjøre det enklere for forbrukere å velge riktige, finansielle produkter, nå som man får mulighet til å kombinere egen teknologi med Googles.

Ifølge The Telegraph eide Paleomylites 90 prosent av aksjene i selskapet før det ble kjøpt av Google. Det skal ha blitt etablert i 2005.

Det er ventet at innhold fra BeatThatQuote.com vil integreres med andre Google-tjenester, for eksempel Google Offers.

Til toppen