Google selger mindre, tjener mer

Omsetningen faller for første gang i selskapets historie.

Google selger mindre, tjener mer

Omsetningen faller for første gang i selskapets historie.

San Francisco (NTB-Reuters-AFP): Google leverte et bedre resultat i første kvartal enn ventet. Men internettselskapet merker likevel de økonomiske nedgangstidene.

Google offentliggjorde en nettoinntekt på 1,42 milliarder dollar, 9,5 milliarder kroner da resultatene fra årets tre måneder ble lagt fram torsdag.

    Les også:

I første kvartal i 2008 var nettoinntekten på 1,31 milliarder dollar.

- Vi kjenner absolutt virkningene av finanskrisen. Brukerne søker like mye som før, men de kjøper mindre. I klartekst betyr det at annonsene genererer mindre salg, sier Google-toppsjef Eric Schmidt.

Større omsetning

Omsetningen i årets tre første måneder var på 5,5 milliarder dollar, 6 prosent mer enn i samme periode i 2008.

Det er likevel en nedgang på 3 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, og første gang i Googles historie at omsetningen faller fra ett kvartal til et annet.

Resultatet var imidlertid bedre enn børsanalytikerne hadde ventet seg, og Google-aksjen steg i timene etter at tallene ble lagt fram. Senere flatet aksjen noe ut.

Spillefilm på YouTube

Samme dag ble det klart at Google-eide YouTube har inngått samarbeid med Sony om filmpublisering. Samarbeidet medfører at YouTube kan vise spillefilmer på nettsiden sin.

Ifølge en rekke fagblogger planlegger YouTube en ny utforming av sidene sine med egne områder for blant annet spillefilmer.

Andre filmstudioer og TV-selskaper som MGM, CBS, Lionsgate, Startz og BBC skal også ha gått med på å offentliggjøre materialet sitt på YouTube.

Ingen oppkjøp i sikte

Tidligere denne måneden inngikk plateselskapet Universal og YouTube en avtale om en internettside for musikkvideoer.

Eric Schmidt uttrykte torsdag også ønske om å inngå annonsesamarbeid med selskaper som Twitter, en svært populær bloggside.

Google kjøpte YouTube for 1,65 milliarder dollar i 2006, og forsøker å finne kommersielle måter å utnytte sidens enorme popularitet på.

Schmidt påpeker imidlertid at Google ikke har noen planer om store oppkjøp i nærmeste framtid. (©NTB)

    Les også:

Til toppen