Google selger Motorola-avdeling

Kvitter seg med tv-boksene.

Google selger Motorola-avdeling
Det er tv-boksvirksomheten og tilknyttede aktiviteter som Motorola Mobility og dermed Google nå selger unna. Bilde: Motorola

Google kunngjorde i går at Motorola Mobilty Home-virksomheten skal selges til ARISS Group for 2,35 milliarder dollar i kontanter og aksjer. Motorola Mobility er et datterselskap av Google, og aksjene gir Google en eierandel på 15,7 prosent i ARISS.

Motorola Mobility Home-virksomheten tilbyr primært utstyr til kabeltv-selskaper, inkludert set-top-bokser og kabelmodemer, i tillegg til ende-til-ende videoløsninger.

Allerede da Google kunngjorde oppkjøpet av Motorola Mobility i fjor høst, stilte mange spørsmål ved hvilket behov Google kunne ha for Home-virksomheten, selv om Google den gang sa at selskapet ville videreføre denne virksomheten. I ettertid har det flere ganger kommet rykter om at Google ville kvitte seg med denne avdelingen.

– Kombinasjonen av to supplerende virksomheter vil skape en ledende ende-til-ende-leverandør av dagens video-, data- og tale-produkter og av morgendagens nestegenerasjons IP-baserte bredbåndsprodukter, sier Bob Stanzione, styreformann og administrerende direktør i ARRIS i en pressemelding. ARRIS opplyser at selskapet i dag spesialiserer seg på design, utvikling og levering av teknologi som støtter tripple- og quad-play bredbåndstjenester til både bolig- og næringskunder i hele verden. Selskapet kjøpte Tandberg Television i 2007.

Som en del av oppkjøpsavdelen vil ARRIS få eierskap til flere patenter, men også mulighet til å lisensiere et mange av patentene som Motorola Mobility beholder.

Motorolas Home-virksomhet er betydelig større enn virksomheten til ARRIS. Den samlede omsetningen til de to aktørene var på omtrent 4,7 milliarder dollar i de fire foregående kvartalene. Av dette stod Motorola Home-virksomheten for 3,4 milliarder dollar.

Det er ventet at oppkjøpet vil fullføres i løpet av andre kvartal av 2013.

    Les også: