Google sier igjen «nei» til kinesisk sensur

Forteller kongressen at de trekker seg ut av Kina hvis myndighetene ikke gir seg.

Google sier igjen «nei» til kinesisk sensur

Forteller kongressen at de trekker seg ut av Kina hvis myndighetene ikke gir seg.

Washington (NTB-Reuters-AFP): Google truer igjen med å trekke seg ut av Kina. Nettgiganten vil gi avkall på det kinesiske markedet, hvis regjeringen i Beijing opprettholder kravet om sensur, sier en talskvinne for selskapet.

Googles stedfortredende sjefjurist Nicole Wong sa onsdag at selskapet ikke vil sensurere søk gjort av nettbrukere i Kina. Denne beslutningen ligger fast, selv om den kan få store følger, tilføyde hun under en høring i Kongressen i Washington.

– Google står fast på sin beslutning om at selskapet vil stanse sensureringen av søkeresultater i Kina. Vi er klar over at dette kan få følger for hundrevis av ansatte «på gulvet», framholdt Wong under høringen i Representantenes hus.

Hvis svaret fra Beijing er at da må Google stenge sitt kinesiske nettsted og stenge virksomheten i Kina, får det heller bli slik, sa Wong.

– Vi kommer ikke til å endre vår beslutning, framholdt hun.

Allerede i januar i år truet Google med å forlate Kina, etter avsløringen av at kinesiske myndigheter hadde snoket i selskapets datasystemer. De kinesiske myndighetene har gjort det klart at de ønsker større kontroll over bruken av internett. (©NTB)

    Les også:

Til toppen