JUSS OG SAMFUNN

Google sier igjen «nei» til kinesisk sensur

Forteller kongressen at de trekker seg ut av Kina hvis myndighetene ikke gir seg.

11. mars 2010 - 06:59

Washington (NTB-Reuters-AFP): Google truer igjen med å trekke seg ut av Kina. Nettgiganten vil gi avkall på det kinesiske markedet, hvis regjeringen i Beijing opprettholder kravet om sensur, sier en talskvinne for selskapet.

Googles stedfortredende sjefjurist Nicole Wong sa onsdag at selskapet ikke vil sensurere søk gjort av nettbrukere i Kina. Denne beslutningen ligger fast, selv om den kan få store følger, tilføyde hun under en høring i Kongressen i Washington.

– Google står fast på sin beslutning om at selskapet vil stanse sensureringen av søkeresultater i Kina. Vi er klar over at dette kan få følger for hundrevis av ansatte «på gulvet», framholdt Wong under høringen i Representantenes hus.

Hvis svaret fra Beijing er at da må Google stenge sitt kinesiske nettsted og stenge virksomheten i Kina, får det heller bli slik, sa Wong.

– Vi kommer ikke til å endre vår beslutning, framholdt hun.

Allerede i januar i år truet Google med å forlate Kina, etter avsløringen av at kinesiske myndigheter hadde snoket i selskapets datasystemer. De kinesiske myndighetene har gjort det klart at de ønsker større kontroll over bruken av internett. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.