Google-sjefer casher inn milliarder

Bindingstiden gikk ut og Google-gründerne går nå til banken med milliarderer av kroner.

Bindingstiden gikk ut og Google-gründerne går nå til banken med milliarderer av kroner.

Det er ikke småbeløp de to gründerne for Google har solgt aksjer for. Sammen med annen toppledelse i selskapet, har de solgt aksjer for over 500 millioner dollar, som tilsvarer over 3 milliarder kroner, melder washingtonpost.com. Salget har pågått over flere måneder.

Gründerne Sergey Brin og Larry Page har hver solgt for over en milliard norske kroner, men i motsetning til de fleste andre som selger for en milliard i eget selskap, så har disse to kun solgt en liten brøkdel av aksjene.

For å dempe spekulasjoner om at de to velger salgstidspunkt basert på insideinformasjon som ikke andre kjenner til, er salgene forhåndsgodkjent og følger et planlagt skjema.

Brin solgte 1,03 millioner aksjer mellom januar og tidlig i mars, til kurser mellom 180,25 og 205,75 dollar. Totalt fikk han inn 198,3 millioner dollar, i følge obligatoriske oppgaves sendt til Securities and Exchange Commission (SEC).

Page solgte 1,2 millioner aksjer i tre like porsjoner i desember, januar og februar, og med kurser mellom 169,5 og 205,8 dollar bør alderdommen være sikret. Han fikk totalt 226,5 millioner for aksjene.

Tredjemann i toppsjiktet, toppsjefen Eric E. Scmidt, solgte aksjer for 65,8 millioner dollar i samme periode.

Googles aksjer ligger nå på rundt 170 dollar per aksje, etter å ha vært oppe i 216,8 dollar 2. februar.

Det er ikke overraskende at sjefene selger ut deler av aksjene sine, de fleste rådgivere vil si at det ikke er lurt å ha alle eggene i samme kurv. Og i dette tilfellet er det snakk om svært mange egg. Det er bare en liten del som er solgt ut. Page har, i følge Forbes liste over milliardærer, over 7 milliarder dollar i verdier, alt sammen kommer fra Google. Dette sendte ham i fjor opp 500 plasser til 55. plass på listen over verdens rikeste.

Til toppen