Google skal advare mot spionvare og trojanere

Når du klikker på enkelte lenker hos Google, vil du nå kunne først få en advarsel.

10. aug. 2006 - 09:00

Stopbadware.org er et prosjekt hvor forskere fra det amerikanske universitetet Harvard og det britiske universitetet Oxford jobber med å skape det som kalles et "clearinghouse" for informasjon om spionprogrammer og andre destruktive programmer. Et "clearinghouse" kan ses på som en klareringssentral.

Nå har Google også begynt å sponse prosjektet, sammen med blant annet Sun Microsystems og den kinesiske PC-produsenten Lenovo.

- Til å begynne med vil vi bare identifisere et lite antall nettsteder, men vi vil utvide over tid. Å finne nye og bedre måter å beskytte våre brukere er et permanent prosjekt og vi vil fortsette å jobbe hardt med dette, skriver Google i en pressemelding.

Til nå har bare et nettsted blitt identifisert som en sikkerhetsrisiko med destruktiv programvare. Flere nettsteder har imidlertid blitt identifisert som problematiske og brukerne blir advart om det.

Nettstedene blir identifisert ved hjelp av programvarealgoritmer og så verifisert av eksterne eksperter på emnet. Brukerne blir advart hvis de gjennom Googles søkeresultater prøver å gå til en nettside som er identifisert av prosjektet som farlig.

Her kan du lese mer om Stobadware.org prosjektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.