Google skal ansette tusenvis i 2011

Planlegger 20 prosent flere medarbeidere i Europa.

Google skal ansette tusenvis i 2011
(Bilde: Google)

Planlegger 20 prosent flere medarbeidere i Europa.

Selv om Google gikk på noen smeller i 2010, har selskapet hatt kraftig vekst på mange andre områder. Dette gjør at selskapet i 2011 planlegger å ansette flere nye mennesker enn noen gang tidligere. I toppåret 2007 ansatte Google drøyt 6000 personer, mens veksten i fjor var på 4500 nye stillinger.

Alan Eustace, Googles senior visepresident for teknikk og forskning, skriver i et blogginnlegg at selskapet ser etter folk som kan håndtere noen av de vanskeligste utfordringene innen informatikk.

Dette inkluderer oppgaver som å bygge et webbasert operativsystem fra bunnen av, å lage et søkesystem som umiddelbart søker en indeks på mer enn 100 millioner gigabyte eller å utvikle biler som kjører av seg selv.

Eustace nevner også områder som geo, enterprise og video. Det meste av arbeidet gjøres i små grupper. I gjennomsnitt har et prosjekt i Google 3,5 programvareutviklere.

Han nevner ikke konkret hvor mange nye stillinger selskapet planlegger, men det vil nødvendigvis dreie seg om mer enn 6000.

Under en tale ved DLD11-konferansen i München i går fortalte Googles avtroppende toppsjef, Eric Schmidt, at tusen av de nye stillingene vil bli opprettet i Europa, ifølge The Independent. Noen av disse skal jobbe med Android og Chrome.

I dag har Google omtrent 5000 ansatte i Europa.

Til Mercury News sier Eustace hver tredje stilling i Google er basert i San Francisco Bay Area, og at en minst like stor andel av de nye stillingene vil bli opprettet der.

Ifølge Reuters sa Schmidt i går at han på ingen måte har planer om å forlate Google.

– Personlig er jeg veldig spent på mitt neste tiår i Google, sa Schmidt.

    Les også:

Til toppen