UTVIKLING

Google+ skal åpnes for utviklere

Uferdig sosialt nettverk møtt med voldsom interesse.

Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juli 2011 - 10:16

Google avduket en tidlig testversjon av den kommende sosiale nettverkstjenesten Google+ på tirsdag. Til tross for at tjenesten i beste fall er på betastadiet, har interessen vært massiv. Invitasjoner har til og med blitt lagt ut for salg på Ebay. Trykket har vært såpass høyt at Google i perioder har måttet stenge registreringen av nye brukere, til tross for at de har blitt invitert. Et triks som muligens fungerer, er å benytte Android-applikasjonen første gangen etter at man ha mottatt en invitasjon.

Facebook, som Google+ først og fremst vil være en konkurrent til, har lenge tilbudt tredjepartsaktører programmeringsgrensesnitt som kan benyttes til å lage utvidelser og applikasjoner basert på Facebook-plattformen. Ifølge CNET News er det allerede mange utviklere som nå spør om når slike muligheter blir mulig i Google+.

Ikke overraskende vil Google tilby slike muligheter.

– Jeg er i bunn og grunn en utvikler. Det ville være ufattelig dersom jeg ville bygge noe uten en plattform, sier Vic Gundotra, teknologisjef i Google, til CNET News.

Utviklere kan melde sin interesse på denne siden, så uferdig som Google+ foreløpig er, er ikke så overraskende at Google vil vente litt med å tilby programmeringsgrensesnitt. Trolig vil mye bli endret før tjenesten blir offisielt lansert, i tillegg til at det vil komme på plass mer funksjonalitet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.