Google skal bli mobil-operatør

Google skal bli store på langt mer enn søk. Nå skal selskapet bygge et mobilnett.

Google skal bli mobil-operatør

Google skal bli store på langt mer enn søk. Nå skal selskapet bygge et mobilnett.

Google avduket i forrige uke endelig "Android" en komplett pakke med operativsystem, programvare og Google-tjenester for mobiler som en rekke produsenter sier de skal bruke. Og nå forsterkes ryktene om andre planer.

Nesten like lenge som ryktene om en Google-mobil, har også ryktene svirret om at Google ønsker å bli en mobil-operatør. Muligheten kommer i januar når FTC, det amerikanske teletilsynet, skal gjennomføre en historisk auksjon av frekvenser.

Det har blitt hevdet før at Google skal by, men nå skriver den ellers svært pålitelige og tunge næringslivsavisen Wall Street Journal at Google har bestemt seg. Selskapet forbereder seg på å by 4,6 milliarder dollar - 25 milliarder kroner - for frekvenser som kan brukes til å bygge mobilnett.

Årsaken til lekkasjene er trolig lekkasjer fra mulige partnere, men er det noen som har mulighet til å fiske 4,6 milliarder dollar opp av lommen, så er det Google.

Men det er bare for frekvensene. Så kommer gigant-investeringene som kreves for å lage et mobilnett som dekker store deler av USA.

Det synes avgjort av med 700 Mhz-båndet Google skal by på at det er snakk om et mobiltelefon-nett og ikke et Wimax-nett Google planlegger.

Og Google bekrefter at de jobber med noe og at de skal by på frekvenser. Men hva vil de ikke si før auksjonen starter. "Vi skal gi amerikanske kunder større valgmuligheter i en åpen og konkurransedrevet verden", sier en ikke-navngitt Google-talsperson til Wall Street Journal.

Google skal ha sagt til aktører rundt seg at de er forberedt på å gjøre jobben alene, men da trer selskapet inn i helt ukjent terreng. Alternativet er å fiske ut de nøkkelansatte de trenger fra eksisterende mobilselskaper, noe som burde være mulig med Google avlønningsnivå.

Og Google driver allerede et trådløst nett i Silicon Valley og et annet mer avansert i byggene sine.

Til toppen