Google skal selge Dell-servere

Google skal selge Dell-servere

Dell skal levere serveren som benyttes i Google Search Appliance.

Google og Dell har nylig inngått en avtale hvor Dell maskiner kommer Google programvare ferdig installert på nye maskiner. Nå utvider de samarbeidet til også å omfatte servere. Denne gangen er det Google som skal levere Dells servere i sin Search Appliance.

Google Search Appliance er Googles løsning for bedriftsinterne søk. Søkegiganten leverer en ferdig installert server som bare settes rett inn serverskapet og så er den klar for bruk.

I dag kjøper Google maskinvaredeler fra forskjellige leverandører og setter dem sammen selv, men nå skal selskapet benytte Dells nye Poweredge servere istedenfor. De nye serverne skal benytte en kommende ny prosessor fra Intel somhar kodenavnet Woodcrest. Dette er prosessorer som skal være tilgjengelig om noen uker og det forventes at de skal kunne levere bedre ytelse og lavere strømforbruk.

Standardutgaven av Google Search Appliance starter på 30.000 dollar, men de har også en mini-utgave som bare koster 1.995 dollar.

Avtalen i seg selv forventes ikke å gi stort utslag verken for Dell eller Google. Til det er volumet for lavt. Google har tidligere oppgitt at de har over 4.000 kunder som har kjøpt Google Search Appliance.

Til toppen