Google skal si opp ansatte

Kjøpet av Doubleclick er i boks, og hver femte ansatt skal sparkes.

Google skal si opp ansatte

Kjøpet av Doubleclick er i boks, og hver femte ansatt skal sparkes.

Google er et av selskapene som har vært mest aggressive i å rekruttere flere nye personer. Selskapet vokser raskt, og de kjøper mange mindre teknologiselskaper for å få tilgang på smarte ansatte.

Nå skal selskapet for første gang gjøre et litt større kutt i arbeidsstokken, men det er ikke snakk om noen av de selskapet selv har rekruttert.

Google kjøpte annonseselskapet Doubleclick, og kjøpet ble nylig godkjent av konkuransemyndighetene i EU. Dermed fikk Google cirka 1.500 nye ansatte, hvorav 1.200 jobber i USA.

Nå skal selskapet si opp 300 av disse, i følge International Herald Tribune. Det vil si at en av fem må gå.

Google skal også være i ferd med å selge Doubleclick's datterselskap, Performics Search Marketing. De har spesialisert seg på å hjelpe markedsførere med annonsering på søkemotorer, både Google's og konkurrentene Microsoft og Yahoo's.

Mange har uttrykt seg i klare ordelag om at Google burde kvitte seg med dette selskapet, da det kunne skapt en uheldig rolleblanding. Det er Google enig i.

De første Doubleclick-oppsigelsene skal gjennomføres neste uke, mens andre ansatte vil bli tilbudt andre jobboppgaver i en overgangsperiode. De vil miste jobben når integrasjonen mellom Google og Doubleclick er gjennomført, i følge kilden som International Herald Tribune har snakket med.

Ved utgangen av 2007 hadde Google 16.805 ansatte, hvorav 6.100 begynte i 2007.

Til toppen