Google slår alle estimater

Google trosser logikken for vekstselskaper, sier en analytiker, om ekstremt gode kvartalstall.

Google trosser logikken for vekstselskaper, sier en analytiker, om ekstremt gode kvartalstall.

Google er i ferd med å bli en ren seddelpresse. Søkeselskapet rapporterte overskudd for kvartalet som endte 31. mars på 369,2 millioner dollar. Omsetningen var på 1,26 milliarder.

For et år siden var det i forhold mer snakk om lommepenger og store forhåpninger selskapet leverte. Da var omsetningen på 651,6 millioner dollar og overskudd på 64 millioner dollar. Dette var også gode penger, men det er forventningene om kraftig vekst som har hold aksjekursen så høy.

Yahoo overbeviste nylig med en dobling fra 101 til 205 millioner dollar i overskudd, men Googles overskudd vokser altså langt fortere. Begge selskapenes resultater vitner om at søk er en industri i sterk vekst og med stor lønnsomhet.

Googles resultater er langt utenfor skalaen analytikere hadde ventet, både for omsetning og overskudd.

En av de som ble overrasket var Jordan Rohan, finansanalytiker ved RBC CApital Markets. Driftsmarginer som øker fra 23,8 til 35,2 prosent er ikke hverdagskost for selskaper i sterk vekst, og her er det snakk om en dobling av omsetningen. Det vanlige er at selskaper må senke marginene for å blåse opp inntekten.

- Google trosser logikken for vekstselskaper, konkluderer han til Cnet news.com.

Google fikk 52 prosent av inntektene fra sine egne nettsteder, og 47 prosent fra partneres nettsteder. De betalte ut totalt 462 millioner dollar til sine partnere, opp fra 271 millioner for et år siden.

Til toppen