FORBRUKERTEKNOLOGI

Google slår sammen to kontor-programmer

Google har lansert en ny og bedre samle-versjon av sine nettleser-baserte kontor-programmer.

11. okt. 2006 - 08:27

Google girer opp kampen mot Microsoft enda et hakk. I natt lanserte Google en ny samleversjon av sine tidligere separate tekstbehandling og regneark.

Google og en rekke andre aktører har laget flere nettbaserte applikasjoner som servere enkle kontorprogrammer gjennom en nettleser med den såkalte Ajax-teknikken. Google har skapt sitt eget regneark og kjøpte opp tekstbehandleren Writley.

Google røpet i forrige uke at man nå skal koble sammen de to programmene på en ny og bedre måte. Alle nyhetene er ikke kjent, men det er navnet: Google Docs & Spreadsheets heter den nye pakken. Når man nå går til Writley.com sendes man videre til en nettside for "Google Docs & Spreadsheets".

Her er den nye tekstbehandleren. En av nyhetene er mye bredere støtte for andre dokumentformater. Blant annet støtter Google-pakken Microsoft Word, Excel og OpenOffice-formatene ODS og ODF samt Acrobat PDF, RTF og HTML.

Ajax-programmene fra Google og for eksempel Goffice kan ikke måle seg med Microsoft Office, men minner mer om Microsoft Works. Programmene lar brukere lagre og dele filene sine på nettet, noe Office og Works i utgangspunket ikke kan.

Her er 10 gratis Ajax-programmer:

    Les også:

Google og de andre håper at brukerne skal lokkes av gratis-prislappen og det fakta at veldig mange bare bruker de enkleste funksjonene i Office.

Det finnes opp mot 20 aktører som servere gratis og billige Ajax-baserte kontor-programmer over nettet. Det er ikke klart hvem som er markedsleder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.