UTVIKLING

Google slipper kildekoden til Android 4.0.1

Endelig er også koden for nettbrett tilgjengelig.

Kildekoden til Android 4.0 Ice Cream Sandwich er nå tilgjengelig for alle. Forrige versjon som ble levert med tilgjengelig kildekode, var Android 2.3 Gingerbread, som kom i desember 2010.
Kildekoden til Android 4.0 Ice Cream Sandwich er nå tilgjengelig for alle. Forrige versjon som ble levert med tilgjengelig kildekode, var Android 2.3 Gingerbread, som kom i desember 2010. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. nov. 2011 - 10:24

Jean-Baptiste M. Queru, programvareutvikler tilknyttet Googles Android Open-Source Project, kunngjorde i går at kildekoden til Ice Cream Sandwich-utgaven (ICS) av Android nå er tilgjengelig for nedlasting fra prosjektets git-servere.

Faktisk er det versjon 4.0.1 som nå er tilgjengelig. Det er denne versjonen som vil være installert på smartmobilen Samsung Galaxy Nexus, når den kommer i salg om kort tid.

Også kildekoden til Android 3.x Honeycomb er nå tilgjengelig. Google har ikke offentliggjort kildekode til Honeycomb fordi selskapet var redd for at noen ville bruke den nettbrett-tilpassede Honeycomb sammen med smartmobiler. Den ble derfor bare gjort tilgjengelig for partnere etter nærmere avtale.

Honeycomb har nylig blitt beskrevet av Google-ansatte som en nødløsning som raskt måtte komme på plass for å unngå at maskinvareleverandører benyttet Android 2.x på enheter med stor skjerm.

Google må nok innrømme at den strategien ikke var helt vellykket, for det tilbys fortsatt mange nettbrett som er utstyrt med Android-versjoner beregnet for mobiler.

Android 4.0 ICS er den første versjonen av operativsystemet som er beregnet for både smartmobiler og nettbrett. Det er ventet at en rekke Android 4.0-baserte nettbrett og smartmobiler vil bli lansert de nærmeste månedene. I tillegg har flere leverandører lovet ICS-oppdateringer til nyere nettbrett og smartmobiler.

Detaljer om hvordan kildekoden kan lastes ned, finnes her.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.