Google sparker Motorola-ansatte

En av ti sendes på dør.

Google sparker Motorola-ansatte
Motorola har ikke klart å levere lønnsomhet etter at Google kjøpte selskapet i 2011. Nå får 1 av 10 ansatte sparken. Bilde: Motorola Mobility

En e-post Wall Street Journal har fått fatt på avslører at det Google-eide mobilselskapet Motorola Mobility sier opp 10 prosent av de ansatte, eller 1 200 personer.

For høye kostnader og tap er årsaken til at det nå tas grep for å stramme inn selskapet. I fjor meldte selskapet at de skulle si opp 20 prosent av de ansatte, da 4 000 personer. Ved utgangen av 2012 hadde selskapet 11 113 ansatte, utenom de som jobber i Motorolas virksomhet innen set-top bokser som ble solgt i desember.

Google sjokkerte markedet da de punget ut 12,5 milliarder dollar for Motorola i 2011. Men de har ikke lyktes å gjøre investeringen lønnsom. Mobilprodusenten tapte mer enn 500 dollar i tredje kvartal 2012, og nye 350 millioner dollar i fjerde kvartal. Selv om Google har tilført en rekke ledere til selskapet har de ikke klart å snu trenden.

Da Google kjøpte selskapet understreket de at Motorola ikke ville få noen særbehandling. Googles Android-plattform er særs viktig for mobilselskaper som Samsung og HTC, og disse fryktet naturlig nok at de ville bli forfordelt av giganten.

Ifølge kildene til Wall Street Journal ser Google på Motorola som en «forsikring» mot Samsung. Den sørkoreanske giganten har en svært stor andel av Android-økosystemet og Google frykter skal ifølge avisen frykte at de mister kontrollen til Samsung. Da kan det være godt å sitte på en egen mobiloperatør man kan tilføre store ressurser for å ta markedet.

Les mer om: