AVTALER & KONTRAKTER

Google spiser av Microsoft-marked

Banebrytende avtale med spansk storbank.

Googles toppsjef, Eric Schmidt, vil finne vekst i bedriftsmarkedet med Google Apps. Nå har selskapet fått sin største kontrakt i boks, i konkurranse med Microsoft.
Googles toppsjef, Eric Schmidt, vil finne vekst i bedriftsmarkedet med Google Apps. Nå har selskapet fått sin største kontrakt i boks, i konkurranse med Microsoft. Bilde: Rick Wilking/Reuters/SCANPIX
11. jan. 2012 - 14:08

De rundt 110.000 ansatte i den spanske storbanken Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA), fordelt på kontorer i 26 land, vil begynne å bruke Google Apps. Dermed har søkegiganten fått sin største bedriftsavtale noen sinne, i konkurranse med blant annet Microsoft.

De ansatte vil da bruke e-postklienten til Google, samt flere andre programapplikasjoner i konkurranse med blant annet Microsofts Office-pakke.

Banken opplyser at de valgte Google fremfor andre leverandører fordi prisen og sikkerheten var bedre enn hos konkurrentene. Google selv er svært fornøyd, og tror flere store bedriftskunder vil komme til.

– Vi er trygge på at vi kan få flere og flere store selskaper fra hele verden som kunder på grunn av de fordelene vi kan tilby, sier Sebastien Marotte, Googles direktør for bedriftsmarked i Europa, til Bloomberg News.

Google Apps er tilgjengelige over nettet, og informasjonen lagres i nettskyen til det amerikanske storselskapet. Prisen er dermed langt lavere enn dersom bedriftene skulle installert lokalt. Nettopp prisen har gjort at bedrifte, men også offentlige institusjoner verden over, vurderer å kaste seg på Googles kundeliste.

For Google er dette et nytt område de ser potensiale for stor inntektsvekst, ettersom veksten innenfor annonsering på selskapets søketjeneste begynner å flate ut. For de etablerte aktørene, særlig Microsoft, representerer dette også en utfordring ettersom Google presser prisene betraktelig.

Innsparingene for en gjennomsnittskunde kan være på mellom 50 til 70 prosent i forhold til løsningene som blir erstattet, melder Bloomberg News.

Med et svært svakt økonomisk klima sier det seg selv at dette er noe som interesserer mange bedriftsleder. Blant annet valgte universitetet UC Berkeley Google Apps framfor Office 365.

I Norge gikk også Narvik Kommune til Google da deres systemer skulle byttes ut. Det ble imidlertid ikke helt uproblematisk.

At eksempelvis taushetsbelagte personopplysninger lagres i nettskyen, uten at man vet hvor eller hvem som i ytterste konsekvens kan få tilgang, har fått Datatilsynet til å reagere. De vil i løpet av våren 2012 komme med en anbefaling til hvordan norske offentlige organer skal forholde seg til denne type tjenester.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.