BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google+ splittes i tre

Hangouts blir selvstendig produkt.

Mye av luften har gått ut av Google+-prosjektet siden lanseringen i 2011.
Mye av luften har gått ut av Google+-prosjektet siden lanseringen i 2011. Bilde: btwashburn/Flickr (CC BY 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mars 2015 - 08:43

Google har i de flestes øye ikke lykkes med det sosiale nettverket Google+. De aktive brukerne vil nok protestere mot denne påstanden, men de aller fleste er ikke aktive brukere av Google+. Dette har trolig bidratt til en begrensende effekt for noen av de største suksessene som Google+-teamet har kommet med – fotofunksjonaliteten og kommunikasjonstjenesten Hangouts.

Streams, Photos og Hangouts

Ryktene om at Google+ skulle splittes opp, startet som følge av et intervju med Googles Sundar Pichai i Forbes for snart en uke siden, hvor han blant annet omtaler Google+. Han sier først at Google+ har betydd to ting for selskapet, selve strømmen som brukerne kan se, og en måte for selskapet å sikre at brukerne er innlogget med en felles identitet på tvers av tjenestene.

– Den andre delen har på mange måter enda viktigere enn den første delen. Den delen har fungert virkelig godt for oss, sa Pichai.

Deretter sa ha at to viktige deler av Google+, Photos og Hangouts, snart kan komme til å bli skilt ut fra hovedproduktet.

– Jeg tror at du i økende grad vil se oss fokusere på kommunikasjon, foto og Google+ Stream som tre viktige områder, i stedet for å bli ansett som ett område, sa Pichai.

Ny sjef

Bradley Horowitz har lenge vært involvert i Google+-prosjektet og har nå overtatt styringen over det meste av tjenesten. Bilde: Picasa
I går skrev TechCrunch at David Besbris, som ble ansvarlig for Google+ så sent som i april i fjor, allerede har forlatt stillingen. I stedet har Bradley Horowitz, som lenge har vært produktsjef for tjenesten, fått begge hender på rattet. Horowitz bekreftet senere dette i nettopp Google+. Det vil si, han skal lede Google nye Photos- og Streams-produkter, men tydeligvis ikke Hangouts.

Ved å skille ut Photos og Hangouts fra Google+, kan disse gjøres til tydeligere tjenester i konkurransen med blant annet Flickr og Skype. Det er ingenting som tyder på at Streams-delen, altså den delen hvor brukerne deler innhold med hverandre og kommenterer dette, vil forsvinne med det første. Men Google har heller ikke sagt noe om detaljene rundt disse planene.

Hvorfor Bebris har forlatt stillingen og hva han eventuelt skal gjøre hos Google i framtiden, er uklart. Utad har han vært langt mer anonym enn forgjengeren Vic Gundotra.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.