FORBRUKERTEKNOLOGI

Google-spøk gjort til virkelighet – igjen

Nå kan du faktisk få «Gmail Blue».

Chrome-utvidelsen Gmail Blue farger Googles e-posttjeneste blå.
Chrome-utvidelsen Gmail Blue farger Googles e-posttjeneste blå. Bilde: Shlomo Shon Dalezman
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. apr. 2013 - 10:38

Blant Googles mange aprilspøker i år, var «lanseringen» av Gmail Blue, en gjennomført blåfarging av selskapets e-posttjeneste. Navnet antas å være et lite stikk til Microsoft og produktoppdateringene selskapet foreløpig kaller for «Blue» (også som ifølge svært usikre kilder skal bli blant annet Windows 8.1).

Nå har studenten Shlomo Shon Dalezman ved University of Michigan laget en utvidelse til Google Chrome som gjør nettopp det Gmail Blue lovet å gjøre – å farge Gmail blå. Kanskje noen vil synes at det er fint? Noen annen hensikt har ikke utvidelsen.

Dette er dog ikke første gang at noen har tatt utgangspunkt i en aprilspøk fra Google og gjort den til virkelighet. Den 1. april to år siden «lanserte» Google tjenesten Gmail Motion, hvor man skulle kunne styre e-posttjeneste ved hjelp av kroppsbevegelser.

Da gikk det ikke mange timene før forskere ved University of Southern California, Institute for Creative Technologies, kunne demonstrere en tilsvarende løsning basert på programvare de selv hadde utviklet og Microsoft Kinect-sensor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.