Google starter med nettpenger

Google har etablert et eget betalingsselskap og forbereder en alternativ tjeneste til PayPal.

Google har etablert et eget betalingsselskap og forbereder en alternativ tjeneste til PayPal.

Fredag meldte Wall Street Journal at Google forbereder å lansere en betalingstjeneste av samme type som PayPal-tjenesten til eBay. Prinsippet skal være at «Google Wallet» lar deg overføre penger til en egen konto hos Google, slik at du kan trekke fra denne kontoen for å overføre penger til e-butikker eller enkeltindivider, uten å måtte oppgi egne kredittkort- eller bankkontonummer til andre enn Google.

Google har ikke villet kommentere meldingen, som siden er tatt opp av andre amerikanske nyhetstjenester, blant dem New York Times. Kildene til meldingen er online-aktører som sier de er kontaktet av Google som sonderer interessen for en slik tjeneste. Disse kildene har insistert på å forbli anonyme.

En ildsjel tilknyttet nettstedet SearchEngineWatch har undersøkt saken nærmere, og funnet ut at Google 13. april i år registrerte et nytt datterselskap under navnet Google Payment Corporation.

Så godt som alle Googles inntekter i dag stammer fra nettannonser. PayPal-tjenesten til eBay viser at det kan være god butikk å tilby en enkel form for nettbetaling. PayPal har 72 millioner kontoer, og håndterte betalinger for til sammen 6,2 milliarder dollar i første kvartal i år. Dette ga inntekter på 233,1 millioner dollar, tilsvarende 23 prosent av eBays samlede omsetning. 71 prosent av PayPals-omsetning kom fra auksjoner på eBay, resten er fra andre nettkjøp.

Observatører sitert i amerikansk presse tror «Google Wallet» blir formelt lansert i forholdsvis nær fremtid. De peker på at tjenesten kan gjøre Google mindre avhengig av nettannonsering, samtidig som den også kan øke inntektene fra nettannonsering. Årsaken til det siste er at Google vil kunne tilby enda mer presis annonseplassering når de i tillegg til å vite hva du søker etter, også registrerer hva du faktisk kjøper.

    Les også:

Til toppen