Google straffer BMW for søkejuks

Det finnes noen raske triks for å bli mer synlige på Google, men blir du tatt er straffen hard.

Det finnes noen raske triks for å bli mer synlige på Google, men blir du tatt er straffen hard.

Google og de andre søkemotorene forsøker å være så objektive som mulig når søkeresultater rangeres. Men alle undersøkelser viser at de færreste bruker blar til neste side med søketreff, de ser på de første treffene og klikker.

Akkurat hvordan teknikken Google bruker til å sortere listen over treff på et søkeord er hemmelig, men det har dukket opp en industri av selskapers om kan bidra med lovlige teknikker. Når det ikke hjelper nok, griper enkelte til juks med nettsider som er stappet fulle av søkeord og andre triks for å lure Google.

    Les også:

Google hevder de oppdager mye juks selv og blir også varslet ofte. Straffen er hard - domenet ditt blir fjernet helt fra Google for en kortere eller lengre tid.

Google luker til daglig ut en rekke små aktører, men i fjor ble hotellkjeden Radisson SAS kastet av Google for bruk av såkalte doorway-pages. Og nå er BMW tatt på fersken.

Dette avslører bloggen til Google-ingeniør Matt Cutts. Han fortalte at Google hadde oppdaget av BMW hadde flere doorwaypages med søkeord som var gjentatt opp til 42 ganger. Dette er sider som fanges opp av søkemotorene, men vanlige lesere blir sendt rett videre.

BMW forteller at de har fjernet opp sidene, men alle nettsidene på hele bmw.de-domenet er for øyeblikket fjernet fra Google. Søker man for eksempel på Google på ordet "BMW" og begrenser søket til bmw.de serverer Google en en melding med "beklager, ingen treff".

Kjenner du til noen nettsider som bruker doorway-sider eller andre jukseteknikker for å bli mer synlig på Google? Send et tips til er@digi.no.

Til toppen