AVTALER & KONTRAKTER

Google strakk seg for Motorola

Ble tvunget til å heve prisen uten budkamp.

Google måtte strekke seg langt etter å sikre seg Motorola Mobility. Budet ble presset opp 33 prosent uten at det ble budkamp.
Google måtte strekke seg langt etter å sikre seg Motorola Mobility. Budet ble presset opp 33 prosent uten at det ble budkamp. Bilde: REUTERS/Brendan McDermid
14. sep. 2011 - 10:25

Det vakte stor oppsikt da Google snappet opp Motorola Mobility på sensommeren i år. Søkegiganten la 12,5 milliarder dollar eller nær 70 milliarder kroner på bordet for å sikre seg selskapet, som først og fremst hadde en rikholdig patentkatalog som Google ville sikre seg.

Men Google var i utgangspunktet ikke interessert i å betale så mye for selskapet. Det opprinnelige budet fra Google lå nemlig på 30 dollar per Motorola-aksje.

Rådgiverne til Motorola mente dette var for lavt, og anbefalte selskapet å selge først på 43,5 dollar per aksje, melder nyhetsbyrået Reuters. De henviser til dokumentasjon Motorola har sendt amerikanske myndigheter.

Motorola satte i gang et høyt spill for å presse prisen opp, selv om det ikke var noen andre enn Google som forhandlet med selskapet. Google på sin side var svært interessert i å få tak i selskapets patent-katalog for å beskytte Android-plattformen sin fra Apple og andre interessenter i det rødglødende smarttelefon-markedet.

Noen dager etter at Motorola signaliserte at budet fra Google var for lavt kom selskapet også tilbake, med et oppjustert bud på 37 dollar per aksje. Motorolas toppsjef sa at han kunne godta 40,5 dollar per aksje, og samme dag justerte Google budet opp til 40 dollar per aksje.

Det ble også utfallet: Motorolas styre og ledelse anbefalte budet og bare ti dager etter at det første budet kom fra Google ble oppkjøpet annonsert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.