Google sure for å ha blitt googlet

Google nekter å snakke med en viktig nettavis, etter at de brukte Googles sjef til å illustrere personvernproblemer.

Google nekter å snakke med en viktig nettavis, etter at de brukte Googles sjef til å illustrere personvernproblemer.

Tanken bak CNET News.coms artikkel var nok at det er passende at Google får smake egen medisin når det gjelder personvern. Deres journalist Elliot Mills ønsket å illustrere hvor mye personlig informasjon Google har om folk, hvorav mye ikke gjøres tilgjengelig for allmennheten. Likevel kan man finne ut ganske mye ved å "Google" folk, og for å illustrere dette brukte Mills Google-sjef Eric Schidt som eksempel.

Mills hevder hun bare brukte 30 minutter på å finne ut en rekke personlige detaljer om Schmidt, som hun så

ramset opp i sin artikkel. Ingenting av det hun skrev stammer fra lukkede databaser eller andre hemmelige kilder. Schmidt og Google så likevel ingen humor i saken, og skal nå ha nektet å snakke med News.coms reportere i ett år, melder Associated Press.

Elliots historie handlet ikke bare om hva som er tilgjngelig gjennom Google, men også om hvor mye informasjon Google lagrer om brukernes gjøremål på nettet, som ikke gjøres tilgjengelig for folk flest. For eksempel skanner de e-post for å finne ut hva slags reklame som passer best for hver enkelt bruker. Elliots poeng var at denne informasjonen kan misbrukes av hackere, ivrige offentlige etterforskere eller en utro Google-medarbeider.

En Google-talsmann nektet å kommentere saken overfor Associated Press.

Til toppen