FORBRUKERTEKNOLOGI

Google Talk med talemeldinger og P2P

Google publiserte i forrige uke en ny betautgave av lynmeldingsklienten med mye ny funksjonalitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. aug. 2006 - 11:30

Google har sluppet en ny betautgave av Google Talk, en lynmeldingsklient basert på Jabber/XMPP-teknologi. Den nye versjonen inkluderer i tillegg støtte for talemeldinger, filoverføring og utdeling av informasjon om musikken brukeren spiller.

Filoverføringen skjer direkte mellom brukerne (P2P) og skal ikke ha noen begrensninger når det gjelder filtype eller størrelse. Også hele mapper skal kunne sendes over til utvalgte kontakter.

Voicemail gjør det mulig for brukerne å spille inn en talemelding til kontakter som ikke svarer, men også å spille inn talemeldinger som kan sendes til enhver e-postadresse. Googles GMail-tjeneste skal ifølge Digital Trends News nylig ha fått støtte for å spille av slike talemeldinger.

    Les også:

Når brukerne spiller musikk på PC-en, kan informasjon om denne musikken vises til brukerens kontakter. Det kreves at musikken spilles av på enten iTunes, Windows Media Player, Winamp eller Yahoo Music Engine.

Brukeren kan i tillegg velge å gjøre musikkinformasjonen tilgjengelig for alle gjennom Google Labs nye Music Trends-prosjekt. Her lages det blant annet topplister basert på musikken brukerne spiller. Tjenesten tilbyr også lenker til mer informasjon om de respektive låtene.

Google Talk er bare tilgjengelig for Windows 2000 og XP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.