Google tar innpå markedslederen i Kina

Google er verdens klart største på søk, men i Kina ligger de langt bak markedslederen.

Google tar innpå markedslederen i Kina

Google er verdens klart største på søk, men i Kina ligger de langt bak markedslederen.

Google er verdens klart største og mest dominerende søkemotor, men i et stort viktig marked er de ikke nummer en. Det er i Kina, verdens nest-største internettmarked, ifølge CNet News.

- Vi korter ned avstanden mellom oss og dem, sier Rebecca Kuei, Googles sjef for salg og forretningsutvikling i Taiwan og Hong Kong, til CNet News.

Google vil ikke oppgi tall eller markedsandeler, men det er ingen tvil om at i Kina er det søkeselskapet Baidu som er den dominerende markedslederen.

Den amerikanske søkegiganten har jobbet på spreng i flere år for å ta igjen forspranget, og med nylig inngåtte partnerskap med den kinesiske portalen Sina og det populære nettstedet Tianya.cn, mener de å ha gjort et stort viktig skritt fremover.

Ifølge tall fra analyseselskapet Gartner, har kinesiske Baidu en markedsandel på 58,1 prosent, noe som ikke er så langt unna den markedsandelen Google har på verdensbasis.

Til sammenligning har Google en markedsandel på 22,8 prosent i det kinesiske markedet. Det er 4 prosentpoeng bedre enn i forrige kvartal, ifølge analyseselskapet Analysys International.

Til toppen