Google tenker nettbutikk for bedriftsprogrammer

Vil trekke utviklere til Google Apps-plattformen.

Google tenker nettbutikk for bedriftsprogrammer

Ikke-navngitte kilder i Google bekrefter overfor blant annet Wall Street Journal og New York Times at Google planlegger en nettbutikk der utviklere kan legge ut egne utvidelser, tillegg og samspillende applikasjoner til Google Apps, en pakke nettbaserte kontorapplikasjoner som bedrifter kan bruke som alternativ til Microsoft Office.

Google Apps for bedrifter koster i dag tilsvarende 50 dollar per bruker per år. Sammenliknet med Microsoft Office er funksjonaliteten og integrasjonsmulighetene mot forretningsløsninger noe begrenset. Hensikten med å trekke til seg uavhengige utviklere til å supplere pakken er dels å akselerere utviklingen av Google Apps, dels å bygge opp et miljø som kan friste stadig flere bort fra Microsoft-plattformen.

Google Apps skal i dag ha to millioner bedriftsbrukere. Blant stjernekundene er byen Los Angeles og Motorola. Microsoft Office har anslagsvis 500 millioner brukere.

Ifølge kildene kan Googles nye nettbutikk være klar allerede i løpet av mars.

Offisielle uttalelser fra Google går ut på at man streber stadig etter å utvikle tilbudet overfor bedriftsmarkedet, men at man ikke har noe nytt å kunngjøre per i dag. Det pekes på at man allerede har Google Solutions Marketplace, et forum der brukere som trenger løsninger kan lette opp utviklere som tilbyr dem. Forumet har foreløpig ingen løsninger for kjøp og salg.

En Google nettbutikk for tredjeparts bedriftsløsninger vil antakelig drives etter prinsipper tilsvarende modellen til Apple App Store: Bare godkjente applikasjoner kan selges, og plattformleverandøren får en del av omsetningen. Applikasjonene skal kunne gjøres godt synlig i plattformens hovedløsninger, i dette tilfelle Gmail eller Google Docs. Man ser for seg at Google Checkout brukes som betalingsløsning.

    Les også: