Google tilbød ikke Oracle milionerstatning

Det dreide seg kun om beregninger i tilfellet Google taper rettssaken.

Google tilbød ikke Oracle milionerstatning
Det går mot rettssak mellom Google og Oracle om bruken av Java-teknologi og -kode i Android. Bilde:

Oppdatert 30.03.2012: Det kan virke som om Reuters har misforstått saken. Dokumentet som nå er tilgjengelig hos Groklaw, nevner overhodet ikke forlik. I stedet er beløpene som oppgis noe Google har stipulert at selskapet vil kunne tilbys dersom juryen i rettssaken kommer fram til at Google har krenket de aktuelle patentene..

Et forsøk fra Google på å oppnå forlik i patent- og opphavsrettssaken mot Oracle, har foreløpig strandet, ifølge Reuters. I et rettsdokument som begge de to selskapene står bak, og som ble innlevert tirsdag denne uken, står det at Google har tilbudt Oracle 2,8 millioner dollar i erstatning for krenkelsen av de to gjenstående patentene i saken for perioden til og med 2011. Dessuten foreslo Google å betale Oracle erstatning tilsvarende 0,5 prosent av Android-omsetningen for ett av patentene inntil det forfaller i desember, og 0,015 prosent for de andre patentet som forfaller i april 2018.

Hvor mye Google tjener på Android alene, er uklart. I oktober i fjor oppga selskapet at hele dets mobilvirksomhet omsetter for omtrent 2,5 milliarder dollar i året. Men det inkluderer også omsetning fra annonselevering til iOS-enheter.

Hva Google eventuelt har tilbudt Oracle for krenkelser av opphavsrett, er ikke oppgitt i Reuters artikkel. Men erstatningsberegningene som har blitt gjort antyder at denne delen vil være betydelig større enn erstatningen for krenkelsen av patentene.

Ifølge rettsdokumentet gjøres det klart at Oracle synes tilbudet fra Google er for lavt, men også at Oracle vil gå glipp av muligheten til å vinne rettssaken.

– Oracle kan ikke gå med på ensidig å oppgi sine rettigheter [...] for å søke full erstatning for Googles ulovlige oppførsel, heter det i dokumentet, ifølge Reuters.

Under en rettshøring i går skal dommer William Alsup ha sagt selskapene må komme enighet om et forlik innen klokken 12 den 13. april dersom rettssaken skal kunne unngås. Ellers skal rettssaken begynne den 16. april.

    Les også:

Les mer om: