BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google tilbyr Exchange-kopi i nettskyen

Synkronerer dataene og tilbyr økt oppetid for kunder som drifter Exchange selv.

Google Message Continuity-tjeneste for synkronisering mellom Gmail og Microsoft Exchange Server.
Google Message Continuity-tjeneste for synkronisering mellom Gmail og Microsoft Exchange Server. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. des. 2010 - 07:56

Google kom i går med et nytt middel for å lokke bedrifter over i selskapets Apps-tjenester. Det kalles for Google Message Continuity og utgjør en del av Googles Postini-tjenester. Postini var et selskap som ble kjøpt av Google i 2007.

Google Message Continuity er en tjeneste for bedrifter som i dag drifter sin egen Microsoft Exchange-løsning, og som ikke har noen umiddelbare ønsker om å slutte med det. Det Google lover med den nye tjenesten, er høyere oppetid til Exchange-brukere.

Selskapet viser til en undersøkelse gjort av Radicati Group i 2008 som konkluderte med at bedriftsansatte mister tilgangen i e-post- og kalendertjenestene på i gjennomsnitt 150 minutter i måneden på grunn av planlagt eller ikke-planlagt nedetid, dersom bedriften drifter Exchange selv. På samme tid hadde Gmail en nedetid på mellom 10 og 15 minutter i måneden.

Google Message Continuity skal sikre at de ansatte har tilgang til informasjonen selv om Exchange-serveren er nede. Dette oppnås ved at Exchange 2003 eller 2007 replikeres med Googles nettsky. Brukerne vil da ha tilgang til den sammen e-posten, kontaktene og kalenderdataene via et Gmail-grensesnitt i nettleseren. Brukernavn og passord vil være de samme som ved innlogging i Exchange.

Google Message Continuity-tjeneste for synkronisering mellom Gmail og Microsoft Exchange Server.
Google Message Continuity-tjeneste for synkronisering mellom Gmail og Microsoft Exchange Server. Bilde: Google

For dette skal Google normalt ha 25 dollar per bruker per år, noe som også inkluderer selskapets eksisterende Message Security-tjeneste. Tjenesten inkluderer 25 gigabyte lagringsplass per bruker og sikkerhetskopiering av dette.

Google skjuler ikke i kunngjøringen at den nye tjenesten også er et middel for gjøre det enklere for bedrifter å migrere hele e-post- og kalenderfunksjonaliteten til bedriften over i Google Apps. Med Google Message Continuity er flyttingen av dataene allerede unnagjort, og brukerne kan gå over til den webbaserte tjenesten i det tempoet bedriften selv ønsker.

Tjenesten er i høyeste grad en konkurrent til Microsoft Exchange Online.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.