Google tilbyr søk for utviklere

En ny Google-tjeneste tilbyr søk etter programkode, og hackere fryder seg.

Google tilbyr søk for utviklere

En ny Google-tjeneste tilbyr søk etter programkode, og hackere fryder seg.

Google har lansert en betautgave av sin kommende tjeneste for søk etter programkode: Google Code Search.

Tjenesten konkurrerer med minst to etablerte tjenester: Koders.com og Krugle.com. Google kommer også etter en annen kodesøktjeneste som stadig er i beta: Codase.com.

Disse tjenestene henvender seg til utviklere. De tillater søk i kildekode, med programmeringsspråk og lisenstype som filtrerende parametere. Ifølge en anmeldelse i Ars Technica, er begge konkurrentene mer funksjonsrike og mer avanserte enn Google. På den andre siden er Google langt raskere.

IDG News Service siterer sikkerhetsekspert Johnny Long ved CSC dithen at Google Code Search lar seg misbruke til å lete etter sårbarheter i populær programvare, ikke bare vanlige kodefeil, men også hull i passordhåndtering og liknende. Når man har funnet slike hull, kan man jakte på dem som bruker programvaren. En tilsvarende innvending vil antakelig kunne rettes også mot dem Google konkurrerer mot.

En blog tilknyttet nettstedet til IT-sikkerhetsselskapet Beyond Security, bekrefter Longs påstand, og gir et eksempel på søk i Google Code Search som oppdager hull i programvare.

    Les også:

Til toppen