Google-tillegg gir ny type programvare

Google deler nå ut et tillegg som vil la deg bruke nett-programmer selv om du ikke har nett.

Google-tillegg gir ny type programvare

Google deler nå ut et tillegg som vil la deg bruke nett-programmer selv om du ikke har nett.

Et ras av gratis-programmer servert over nettet har åpnet spennende muligheter for blant annet alle som synes Microsoft Office er tungt. Men programmer som Zoho Writer eller Google Apps har en stor ulempe som nok bremser mye av bruken: Du må ha nett-tilgang.

Muligheten til å laste ned programmene og bruke dem uten alltid å være tilknyttet er det mange som jobber med å skape, blant annet Adobe. Men nå kommer Google dem i forkjøpet med å få ut teknikken til alle utviklerne.

    Les også:

I dag, torsdag, skal Google arrangere en utviklerdag for 5.000 utviklere, hvor de vil fortelle litt om sin strategi for hvordan de skal jobbe med utviklere.

Den store nyheten på denne konferansen lanseringen av en åpen kildekode plugin til nettlesere som skal gjøre det enklere å utvikle webapplikasjoner ved hjelp av JavaScript API-kall som kan brukes uten nettverkstilkobling. Den har fått navnet Gears.

Gears-komponenten er 700 kilobyte stor og fungerer med Firefox 1.5 og nyere, samt Internet Explorer 6.0 og nyere. Den har tre API-kall som utviklerne kan utnytte. Et for å kunne lage dataobjekter for å lagre informasjon lokalt, et som er en SQLite relasjonsdatabase for å søke gjennom de lokale dataene og et for å synkronisere dataene i bakgrunnen, uten å overbelaste nettleseren.

Den første demonstrasjonen av komponenten vil være gjennom Googles RSS-leser Google Reader. Med den nye komponenten, vil brukere kunne koble seg opp et kort øyeblikk, for så å kunne lese alle nyhetsstrømmene uten å være tilknyttet internett kontinuerlig.

Ifølge Techcrunch jobber Google med norske Opera, Mozilla og Adobe for å få de til å integrere støtte for Gears-komponenten.

Her kan du laste ned Google Gears.

Til toppen