AVTALER & KONTRAKTER

Google-toppsjef ut mot konkurrenter

Er både bekymret og skuffet over konkurrenter etter patent-tap.

11. juli 2011 - 08:17

Tidligere denne måneden ble det klart at Google tapte budkampen om en portefølje av patenter eid av det konkursrammede nettverksselskapet Nortel.

Et konsortium bestående av Apple, Microsoft og Research in Motion bød 4,5 milliarder dollar for patentkatalogen og kunne dermed sikre seg patenter på vitale teknologier knyttet til trådløs, 4G, nettverk, Internett og halvleder. Katalogen inneholdt mer enn 6.000 patenter.

- Jeg er bekymret og skuffet at vi har kommet til et slikt punkt i denne industrien, sa Schmidt

på en topplederkonferanse i Sun Valley, Idaho, der han ifølge Financial Times minglet med både Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg og Bill Gates.

Ifølge Financial Times fortalte Google-toppsjefen at selskapet mente prisen på 4,5 milliarder ble for høy for porteføljen.

- Vi bestemte oss for ikke å by på de nivåene. Jeg antar at de som bruker 4,5 milliarder har planer om å gjøre noe med dem. De våknet ikke bare opp en dag og tenkte: “Ja, vi vil gjerne ha denne patentporteføljen.” Jeg vet ikke hva deres intensjoner er, men vi som selskap, er bekymret for at dette er et forsøk på å bruke patenter i stedet for å drive med innovasjon, sa Schmidt.

Den siste tiden har både Google og en rekke andre teknologiselskaper vært i rettsaker med hverandre knyttet til nettopp patentrettigheter, særlig har dette vært noe som har opptatt produsenter av smartelefoner og software.

For de som vil være med i den knallharde konkurransen på dette markedet har det altså blitt påkrevd med en robust patentportefølje, skriver Financial Times.

Dermed har også prisen på patenter steget, noe Google vil benytte seg av. Schmidt sier at det høyere prisnivået vil føre til at flere kommer med interessante patenter til markedet, og signalet fra Schmidt er at de ikke er redde for å kjøpe patentporteføljer, samtidig som de bygger opp sin egen portefølje.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.