Google trapper opp nettleserkrigen

Gmail går for tregt i enkelte nettlesere. Google oppfordrer nå brukerne til bytte ut IE.

Google trapper opp nettleserkrigen

Gmail går for tregt i enkelte nettlesere. Google oppfordrer nå brukerne til bytte ut IE.

Google satser knallhardt på at selskapets webapplikasjoner skal kunne konkurrere med systemspesifikk, installert programvare. Men for å kunne gi kundene en tilfredsstillende opplevelse, kreves det at kundene benytter en nettleser som er egne for jobben.

Alt tyder på at Google mener at dagens utgave av Internet Explorer ikke tilbyr den nødvendige ytelsen.

Google lanserte nylig 1.0-versjonen av selskapets nettleser, Chrome. Det er ventet et massivt trykk fra Googles markedsavdeling for å få mange til å benytte denne nettleseren, spesielt i forbindelse med Googles egne tjenester.

Går man inn på Gmail med Internet Explorer, vil man i blant få opp følgende lenke i Gmail-brukergrensesnittet.

    Les også:

Løftet om å få raskere Gmail vil trolig lokke mange brukere til å klikke på lenken.

Gjør man det, kommer man til følgende side:

Der anbefaler Google IE-brukerne om å ta i bruk enten selskapet egen Chrome-nettleser eller Firefox 3, slik at de kan få mer fart ved når de bruker Gmail.

Chrome tar i bruk JavaScript-motoren V8 som skal gi bedre JavaScript-ytelse enn mange av konkurrentene. Firefox 3 skal på flere områder være raskere enn flere konkurrerende produkter, men den virkelige ytelsesøkningen ved kjøring av JavaScript-kode skal først komme i versjon 3.1.

Internet Explorer 7 er mer enn to år gammel og henger dermed en del etter de nye nettleserne, også når det gjelder ytelse.

Google viser på den nevnte siden til Internet Explorer 8, som er under betatesting, og beskriver den som en raskere enn IE7.

Til toppen