Google tror de er immun mot økonomisk nedtur

Den amerikanske finanskrisen skremmer ikke Googles toppsjef Eric Schmidt.

Google tror de er immun mot økonomisk nedtur

Den amerikanske finanskrisen skremmer ikke Googles toppsjef Eric Schmidt.

Det er for tiden stor økonomisk uro i det amerikanske markedet. Den amerikanske sentralbanksjefen har gått aggressivt til verks med kraftige og hyppige rentekutt, samt at han har satt sammen diverse økonomiske redningspakker for å hindre en kollaps i det amerikanske finansmarkedet.

Det er ingen tvil om at den amerikanske økonomien har gått på en kraftig smell. Spørsmålet nå, er om en av tidenes mest aggressive initiativer fra sentralbanken er nok til å redde amerikansk økonomi fra en kraftig resesjon.

Søkegiganten Google ble startet under den forrige nedturen, og da markedet tok seg opp vokste de raskt og kraftig. Deres inntektsmodell er såpass annerledes de etablerte aktørene innen reklamemarkedet, at mange har stilt spørsmålstegn ved om hvordan de vil rammes når nedturen kommer.

Googles toppsjef, Eric Schimdt, er ikke bekymret.

- Det er for tidlig å si om det har gitt en spesifikk påvirkning, men jeg tenker ikke så mye på det, sa Schmidt på en pressebriefing i Sydney, ifølge Yahoo News.

Han tror ikke at Google vil lide så mye hvis den amerikanske resesjonen er et faktum.

- Vi mener at hvis det er en amerikansk resesjon, så er vi godt posisjonert. Vi er ikke avhengig av et enkelt market, sier Schmidt.

Han la til at direktemarkedsføring historisk sett har klart seg godt i trange økonomiske tider, og at Googles annonsesystem der annonsørene bare betaler når noen klikker på annonsen er sammenlignbart med slike direktemarkedsføringskampanjer.

Googles aksjekurs har imidlertid gått på en liten smell, etter at annonseveksten stagnerte noe. Det har fått flere til å stille spørsmålstegn ved om Google er så immune mot nedturen som de selv tror.

Det fremstår imidlertid som ganske klart at Google neppe vil rammes like hardt som andre aktører i det amerikanske og globale annonsemarkedet.

Til toppen