Google tror ikke noen kan utfordre Apple

Google tror ikke noen kan utfordre Apple

Googles Europa-sjef spår en rivende utvikling for Apples bærbare medieavspillere.

Apples iPod-modeller dominerer markedet for bærbare multimedieavspillere totalt og sammen med nedlastningstjenesten iTunes har den gitt Apple en dominerende posisjon i markedet.

Det mangler ikke på konkurrenter som vil frariste Apple denne posisjonen, men foreløpig har ingen vært i nærheten av å klare det. Skal vi tro en annen gigant fra IT-bransjen, søkeselskapet Google, så vil konkurrentene heller ikke lykkes mot Apple i overskuelig fremtid.

Det tror ihvertfall Googles Europa-sjef, Nikesh Arora. På FT World Communications Conference sa han, ifølge Silicon.com, at den sterkt fallende prisen på lagring vil gi iPod en nesten ubegrenset kapasitet til å lagre musikk og video.

Denne prisnedgangen vil også komme konkurrentene til gode, men Apple har store fordeler gjennom både produksjonsvolum og en sterk merkevare.

Innen 2012 mener Arora at Apple vil kunne selge en iPod, med omtrent samme pris som i dag, som vil kunne inneholde alle videofilmer som lanseres på et år. Ti år etter dette igjen, forventer han at en tilsvarende enhet vil kunne inneholde all kommersiell musikk som noensinne er solgt.

Google satser også hardt på video og innhold. De kjøpte videonettstedet Youtube for svimlende 1,65 milliarder dollar tidligere i år på tross av store potensielle rettighetskonflikter med innholdsprodusenter.

Lovprisingen av Apples iPod og prododuktets fremtid tyder på at selskapet ikke sitter på noen umiddelbare planer om å gå Apple i næringen.

Til toppen