UTVIKLING

Google TV åpnes for apputviklere

De spesielle utviklerverktøyene begynner å komme på plass.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. aug. 2011 - 09:06

Googles Android-baserte programvare for å smelte sammen Internett-innhold med tv-innhold, har vært gjennom en tung tid, preget av dårlig salg og få positive nyheter. Googles kjøp av blant annet Motorolas tv-boksavdelingen kan på sikt åpne for nye muligheter, men det ligger trolig langt ganske langt fram i tid.

Google har helt siden Google TV første gang ble visst fram i mai 2010, lovet at det skal bli mulig å laste ned, installere og kjøre tredjeparts applikasjoner i systemet, som vanligvis vil bruke en tv som skjerm. Dette ble gjentatt under årets Google I/O-konferanse, men har ennå ikke skjedd.

I går kunngjorde Google at et ikke helt ferdig Google TV-tillegg nå er tilgjengelig for Android SDK, det vil si samlingen med verktøy og biblioteker som er nødvendig bruke for å lage applikasjoner til Android.

SDK-tillegg for Google TV skal gjøre det mulig å tilpasse nye og eksisterende Android-applikasjoner til skjermstørrelsene og infrastrukturen som Google TV tilbyr. Ifølge Google vil mange eksisterende applikasjoner kunne fungere helt fint uten endringer, men det avhenger av designen og bruksområdet. Blant annet støtter ikke Google TV applikasjoner som krever berøringsskjerm, GPS-mottaker, kamera og telefoni.

Det har kommet en håndfull mindre oppdateringer til Google TV siden de første produktene ble lansert. Men det er den foreløpig største oppdateringen, til Android 3.1 «Honeycomb», som skal gi Google TV-brukerne tilgang til innholdet i Android Market. Google har tidligere sagt at denne oppdateringen skal komme mot slutten av sommeren.

SDK-tillegg som nå er tilgjengelig, er ikke komplett. Blant annet er emulatoren for Google TV foreløpig bare tilgjengelig for Linux-systemer med støtte for Kernel-based Virtual Machine (KVM).

Det tilbys nye programmeringsgrensesnitt for TV-samhandling, blant annet til kanaloversikten.

En guide med retningslinjer og råd om utvikling av Google TV-applikasjoner finnes her.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.