– Google utstyrer briller med datamaskin

Åpner for «Terminator-syn».

– Google utstyrer briller med datamaskin
HUD-informasjon (Head Up Display) slik terminatoren i filmen Terminator ser den. Bilde: YouTube

At Google er blant aktørene som jobber med å utvikle konsepter knyttet til datamaskiner brukerne kan ha på seg, enten som armbåndsur, briller eller integrert i klær, har vært kjent en stund. Nå hevder nettstedet 9TO5Google at Google har utviklet en prototype av en Android-basert brille som kan kombinere et integrert kamera med applikasjoner for utvidet virkelighet (augmented reality). Det hevdes også at Google vurderer å gjøre produktet tilgjengelig om kort tid for eksterne testere i et pilotprogram.

9TO5Googles kilde hevder sett prototypen av brillene. De skal ligne på Oakleys Thump-briller. I prototypen skal informasjonen vises i et display (HUD) for kun det ene øyet. Det skal være plassert utpå siden av synsfeltet og være ugjennomsiktig.

Systemet skal styres ved hjelp av små og enkle hodebevegelser.

Brillene vil støtte for tale og kan brukes som en smartmobil. Maskinvaren skal ellers tilsvare den til en litt eldre Android-mobil.

Det antas at brillekonseptet er noe av det som utvikles i tilknytning til det temmelig hemmeligholdte Google X-prosjektet, som nok egentlig heter Google [x].

Det er ukjent om Google har noe samarbeid med spesialglassprodusenten Corning, som nok er mest kjent for Gorilla Glass. Uansett kom selskapet i forrige uke med en ny video som viser hvordan ulike glassprodukter fra selskapet potensielt kan brukes i framtidige informasjonssystemer. Utvidet virkelighet i gjennomsiktige skjermer er en sentral del av visjonen.

Med det samme vi er inne på Google og prototyper, så er selskapet i gang med felttesting av i alle fall to potensielle maskinvareprodukter. Det ene er et hjemmeunderholdningsprodukt, mens det andre er en «nestegenerasjon kommunikasjonsenhet». Begge har WLAN- og Bluetooth-støtte og testes nå i og omkring fire ulike Google-lokaler i USA. Enhetene vil også brukes i hjemmene til Google-ansatte.

Iføgle CNET News er det flere som har kommet med ulike teorier om hva slags produkter det kan være snakk om. Én mulighet er at tidligere omtalte Android@Home og Project Tungsten begynner å bli mer håndfaste.

    Les også: