RESULTATERFINANS

Google varsler nye oppkjøp

- Den verste tiden er bak oss, sier toppsjef Eric Schmidt.

For kvartalet fram til 30. september, regnskapsårets tredje, melder Google at omsetningen økte med 7,3 prosent, sammenliknet med samme kvartal i fjor, til 5,94 milliarder dollar. Nettoresultatet etter skatt økte med 27,0 prosent til 1,64 milliarder dollar. Nettoresultat per aksje økte med 26,3 prosent til 5,18 dollar.

Kostnadsreduksjoner innen salg, markedsføring og administrasjon på nærmere 130 millioner dollar gjorde det mulig å øke driftsresultatet med over 426 millioner dollar, til 2,07 milliarder dollar, selv om omsetningen økte med 403 millioner dollar. Google økte utgiftene til forskning og utvikling med 7,5 prosent, til 757 millioner dollar i kvartalet.

Toppsjef Eric Schmidt beskriver kvartalet som «sterkt».

– Det er mye usikkerhet rundt takten i den økonomiske gjenreisingen. Vi tror likevel at det verste av tilbakeslaget er bak oss. Vi føler oss nå trygge på å investere tungt i vår framtid, sier Schmidt.

Ifølge referater i amerikansk finanspresse, sa Schmidt under presentasjonen at Google nå er klar til å investere igjen, hyre inn flere folk og tenke på oppkjøp og partnerskap. Da han ble intervjuet i Wall Street Journal presiserte han at det ikke er mulig å si når vekstplanene kan settes ut i livet.

Tallene var bedre enn analytikerne hadde ventet. Da de ble kjent økte Google-aksjen med 3 prosent.

Annonsering på Googles egne nettjenester ga en omsetning på 3,96 milliarder dollar, tilsvarende 67 prosent av de totale inntektene. Annonsering gjennom AdSense-ordningene med partnernettsteder ga en omsetning på 1,80 milliarder dollar, 30 prosent av de samlede inntektene. Økningen fra i fjor er på henholdsvis 8 prosent for Googles egne nettsteder, og 7 prosent for AdSense.

Andelen av Googles omsetning fra andre land enn USA vokste fra 51 prosent til 53 prosent, og utgjør nå 3,14 milliarder dollar.

Google avslutter tredje kvartal med 19 665 ansatte, en nedgang på 0,6 prosent (121 årsverk) fra avslutningen av andre kvartal.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.