BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google varsler om nye nedleggelser

Vinker endelig farvel til Wave og flere andre tjenester.

Gears, Wave og Knol er blant tjenestene Google snart skal legge ned for godt.
Gears, Wave og Knol er blant tjenestene Google snart skal legge ned for godt.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. nov. 2011 - 10:39

For tredje gang i år melder Google at selskapet vil legge ned en rekke tjenester, prosjekter og produkter som tiden har løpt fra eller som aldri ble noen stor suksess. Årsaken er at selskapet i stedet vil bruke ressursene på å forbedre kjerneproduktene, slik som søk, Gmail, Docs, Maps og Google+.

Listen består denne gang av sju punkter. Det mest kjente produktet er nok Google Wave, en sosial nettverkstjeneste som enkelte mente var genial, mens de fleste andre ikke helt så hensikten med. At den legges ned, er ikke uventet, siden Google stoppet utviklingen av tjenesten for mer enn et år siden. Den 31. januar 2012 vil det ikke lenger være mulig å legge inn mer innhold i tjenesten, men den vil fortsatt være lesbar. Den 30. april stenges Google Wave for godt. Fram til da vil det være mulig å eksportere data fra tjenesten

Selv om Google Wave aldri ble noen stor suksess, bruker Google fortsatt deler av teknologien som ligger bak til å vise oppdateringer i bortimot sanntid i blant annet Google+. Teknologien er også tilgjengelig gjennom åpen kildekode-prosjekter som Apache Wave og Walkaround.

Et annet ventet farvel gjøres nå til Google Gears. Som nettleserutvidelse har ikke Gears blitt videreutviklet siden mars i år, men i begynnelsen av desember vil Google slutte å støtte teknologien i Gmail og Calendar. Gears har blitt brukt til å gi tjenestene «offline-støtte». I løpet av desember vil Google også fjerne muligheten for å laste ned Gears.

Google legger også ned Knol, en tjeneste for deling av fagartikler skrevet gjennom samarbeid mellom brukerne. Det skal skje den 30. april 2012. En lignende tjeneste, den WordPress-baserte Annotum, skal i stor grad kunne brukes til det samme, men den eies ikke av Google.

Google skal sørge for at innhold i Knol kan eksporteres til en fil eller til WordPress.com fram til 1. oktober 2012.

Google Search Timeline vil bli fjernet. Dette er en kurve over historiske resultater av et søk. Det vil fortsatt være mulig å begrense søket til bestemte tidsperioder fra menyen til venstre for søkeresultatene, samt via diverse trend-verktøy som Google tilbyr.

Den 19. desember legger selskapet ned Google Bookmarks List, en funksjon i Google Bookmarks for deling og samarbeid om bokmerker. Den 1. mars legges Google Friend Connect ned. Dette er kode som webutviklere har kunnet inkludere på nettsteder for å legge til en viss sosial funksjonalitet. Google ber nettsteder bruke Google+-embler og Google+-sider i stedet.

Google kunngjorde at selskapet også legger ned sitt initiativ for å redusere kostnadene på fornybar energi, Renewable Energy Cheaper than Coal (RE

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.