Google varsler priskrig i nettskyen

Skal ta Amazon.

Google varsler priskrig i nettskyen
Google varsler priskrig i nettskyen. Bildet er fra kjøleanlegget ved Googles datasenter i Douglas Count. Bilde: Google/Connie Zhou

Google har kastet seg inn i nettskykampen mot Amazon og har satt i gang et prispress i markedet, melder ComputerSweden.

Forrige måned ble det kjent at både Google og Amazon senket prisene og på Googles utviklerkonferanse I/O ble det kjent at de vil begynne å ta seg betalt per påbegynte minutt – ikke time – for nettsky tjenester. Mye tyder på at prispresset fortsetter.

ComputerSweden har intervjuet Googles utviklingssjef for App Engine, svenske Peter S. Magnusson, som gir klart utrykk for at Google er klar for priskrig.

– De (Amazon, red. anm) har fått herje fritt. Men vi er større enn mange tror, sier Magnussen.

Google har satset på App Engine, en tjeneste for å kjøre applikasjoner i nettskyen, samt Compute Engine som er en tjeneste med virtuelle maskiner. Sistnevnte er enda ikke 100 prosent lansert. Google stiller ingen driftsgarantier og anbefaler ikke kunder å bruke den til kritiske applikasjoner.

Magnusson forteller at Google for alvor begynte å satse på nettskyplattformer for litt over to år siden. Som flere andre Google-system som skal selges til eksterne kunder har selskapet selv brukt nettsky-plattformen i lang tid. Den store utfordringen blir dermed å rigge sikerhet og betalingsmekanismer som kan håndtere en stor brukermasse.

En viktig nøkkel til å lykkes vil være kundebehandling, noe Magnussen anerkjenner.

– Det siste året har det blitt fokusert ganske mye på å få på plass en skikkelig supportorganisasjon som kan støtte store organisasjoner som trenger mye bistand. Det har vi nå, sier Magnusson.

Forøvrig er det verdt å merke seg at også Microsoft har sagt de vil konkurrere på pris når de leier ut virtuelle servere i nettskyen i tjenesten Azure Infrastructure Services som ble lansert i april i år. Se artikkelen Lei virtuell server fra Microsoft.

    Les også: