Google-verktøy stopper Outlook-søk

Deaktiveres fordi indekseringen aldri tar slutt.

Google-verktøy stopper Outlook-søk

Deaktiveres fordi indekseringen aldri tar slutt.

Google kom for en drøy uke siden med et verktøy som gjør det mulig å synkronisere innhold som e-post, kontakter og kalender mellom Outlook og Google Apps. Verktøyet heter Google Apps Sync og er tilgjengelig for kunder som har Premium eller Education-utgaven av Google Apps.

I et blogginnlegg i går skriver Dev Balasubramanian, Microsofts produktsjef for Outlook, at Google Apps Sync har en alvorlig feil som kobler ut Outlooks mulighet til å søke i brukerens Outlook-data. Ifølge Balasubramanian endrer installasjonen av Google Apps Sync, som er en plugin til Outloook, en registernøkkel som stopper Windows Desktop Search fra å indeksere og tilby søkefunksjonalitet for alle Outlook-dataene, ikke bare dataene som synkroniseres med GMail.

- Fordi Outlook-søket avhenger av indekseringskraften til Windows Desktop Search, er resultatet at Outlooks søkefunksjoner bryter sammen. Det er også viktig å legge merke til at avinstallering av pluginen ikke nødvendigvis retter problemet, skriver Balasubramanian.

Han skriver videre hvordan problemet kan rettes ved å gjøre visse endringer i registeret.

Google har svart på tiltalen, faktisk før den kom.

Allerede tirsdag publiserte Chris Vander Mey, senior produktsjef for Google Apps, dette blogginnlegget, hvor problemet beskrives og forklares.

- Programmer som samhandler direkte med Outlook-datafilen, inkludert Windows Desktop Search and PGP.coms krypteringsplugin, fungerer foreløpig ikke godt sammen med Google Apps Sync for Microsoft Outlook, skriver Vander Mey.

- Windows Desktop Search vil ikke indeksere datafilene til Google Apps Sync skikkelig, så for å hindre at indekseringen fortsetter i det uendelige, deaktiverer installasjonsverktøyet for Google Apps Sync denne. Vi anbefaler å bruke det vanlige Outlook-søket i stedet.

Problemet med at avinstallering av pluginen ikke gjenoppretter indekseringen, ser ut til å være løst i nyere utgaver av Google Apps Sync, det vil si versjoner nyere enn 1.0.22.1945. Brukere som ønsker å gjenopprette indekseringen med Windows Desktop Search, anbefales først å installere en nyere versjon, for så å avinstallere denne igjen. Da blir registeret gitt de opprinnelige verdiene.

Vander Mey legger til at Google samarbeider med Microsoft og andre for å løse problemene, samt for å utvide støtte for funksjonalitet i Outlook, inkluderer flere kalendere.

Til toppen