KARRIERE

Google-veteran blir YouTube-sjef

Mens forgjengeren gjør som Andy Rubin.

Susan Wojcicki er ansatt som ny toppsjef i YouTube. Men hun har vært tilknyttet Google helt siden 1998.
Susan Wojcicki er ansatt som ny toppsjef i YouTube. Men hun har vært tilknyttet Google helt siden 1998. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. feb. 2014 - 15:57

Google har ansatt Susan Wojcicki som toppsjef i datterselskapet YouTube. Dette bekrefter Wojcicki selv på Google+. I likhet med forgjengeren, Salar Kamangar, er Wojcicki blant de virkelig veteranene i selskapet. Begge ble ansatt i 1998. Det var i garasjen til Wojcicki at Google etablerte sitt første kontor. Wojcicki ble selv ansatt først noe senere den samme høsten, som den 16. i selskapet. Wojcickis søster, Anne, er forøvrig gift med Sergey Brin.

Wojcicki har lenge vært Googles annonsesjef, mye av tiden sammen med Sridhar Ramaswamy, som kom til Google i 2003. Nå overtar Ramaswamy hele ansvaret.

– Salar og hele YouTube-laget har bygget noe forbløffende. YouTube et globalt fellesskap med en milliard personer som kuraterer videoer enhver anledning. Alle laster opp sitt innhold for å nå hele verden og til og med tjene penger. Som Salar har Susan en sunn mangel på respekt for det umulige og er begeistret over å forbedre YouTube på måter som folk vil elske, skriver Google-sjef Larry Page i e-post som er gjengitt av amerikansk presse.

Ifølge Re/code skal Kamangar nå starte på et helt nytt prosjekt innen Google. Dette sammenlignes med det tidligere Android-sjef Andy Rubin gjorde i fjor. Han er nå ansvarlig for Googles robotsatsing, noe som i alle fall har ledet til oppkjøp av en rekke selskaper, inkludert Boston Dynamics og japanske Schaft.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.