JUSS OG SAMFUNN

Google vil bremse ekstremismen

Skal endre rangeringen i søkemotoren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juli 2011 - 08:45

Mye tyder på at den norske terroristen, som står bak fredagens ugjerninger, både har hentet og spredt sine ideer på blant annet ytterliggående nettsteder. Etter angrepene i Norge tar Google til orde for å gjøre det vanskeligere å finne fram til slik innhold. Det opplyser SVT (Sveriges Television).

Ifølge ComputerSweden sa Jared Cohen, som er sjef for tenke- og gjøretanken Google Idea, til SVTs Rapport at det er selve innholdet som forandrer ekstremistenes syn. Google ønsker ikke å sensurere nettet, men håper i stedet å kunne gjøre en forskjell ved å påvirke hvilke søkeresultater som vises først.

– Vi vil at de troverdige røstene som finnes på Internett, de som hoppet av, de som har blitt rammet og de som arbeider mot ekstremisme, skal være dominerende, sier Cohen.

Ifølge Sydsvenskan diskuterte diskuterte forskere ved et antall nettselskaper hvordan nettet gjør spredningen av ekstreme ideer og propagandakampanjer mulig, under en Google-konferanse om særlig voldelig ekstremisme, som ble arrangert i Irland for et par uker siden.

Forskerne mener at det viktige ikke er hva som finnes på nettet, men hva som er mest synlig. Dersom dette stemmer, er Googles planer et skritt i riktig retning.

Til konferansen også et 80-talls tidligere, voldelige ekstremister invitert. Dette inkluderer tidligere nynazister, muslimske ekstremister og gategjengmedlemmer og andre. Google kaller dem for «The Formers» og gruppen har kommet med en felles fordømmelse av angrepene i Norge.

The Formers har også opprettet en egen YouTube-kanal og et eget nettsted.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.