Google vil by på mobilfrekvenser i USA

Google ser ut til å ha planer for å bygge sitt eget mobilnett, uten partnere.

Google vil by på mobilfrekvenser i USA

Google ser ut til å ha planer for å bygge sitt eget mobilnett, uten partnere.

Ifølge Wall Street Journal – som siterer anonyme kilder – forbereder Google seg på å legge inn et bud når USAs teletilsyn FCC legger ut nye mobilfrekvenser på auksjon i januar 2008. Google skal være i ferd med å sette av minst 4,6 milliarder dollar, hovedsakelig fra egne likvide reserver.

De samme kildene vet å fortelle at Google har opprettet et avansert trådløst nett ved sitt hovedkvarter i Mountain View i delstaten California. Dette har gitt driftserfaring som selskapet kan bygge videre på. Man ser for seg at Google kan ende opp med et eget landsomfattende trådløst nett i USA.

Et alternativ er at Google kjøper en mobiloperatør, lar dem utvide sin drift til det nye frekvensområdet, og finansierer videre satsing gjennom overskuddet fra vanlige mobilabonnementer.

En talsperson for Google bekrefter at selskapet forbereder seg med tanke på et eventuelt bud, og lover ytterligere informasjon når en avgjørelse er tatt.

Google har tidligere lagt vekt på at mobile nettverk bør være åpne, og at det bør være enklere for brukere å bytte fra ett nett til et annet.

Frekvensområdene som FCC legger ut til auksjon oppfattes som blant de mest verdifulle mobiloperatører kan ønske seg. Google skal ha ansatt spesialister innen spillteori for å hjelpe dem legge opp en effektiv taktikk under auksjonen.

    Les også:

Til toppen