BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google viste fram digital lommebok

Betal i butikken og bruk rabattkuponger med et «vink» med mobilen.

Google nyeste smartmobil, Nexus S 4G, leveres med støtte for NFC (Near Field Communication). I går demonstrerte selskapet en kommende tjeneste som tar i bruk denne teknologien, som er en kommunikasjonsteknologi med svært kort rekkevidde – omtrent som en smart utgave av brikkene som benyttes i blant annet mange adgangskort og kort for kollektivtrafikk.

Den kommende tjenesten kalles for Google Wallet og skal blant annet gjør det mulig å betale for varer og tjenester ved å holde mobilen noen centimeter fra en betalingsterminal med NFC-leser og bekrefte med en trykk på skjermen.

Demonstrasjonen i går ble utført i samarbeid med finansselskapet Citi, mobilselskapet Spring og First Data, som tilbyr tjenester knyttet til betalingstransaksjoner.

Det er i første omgang mulig å knytte Google Wallet til Citi MasterCard og Google Prepaid Card. Google nevner også at man skal kunne bruke den digitale lommeboken til å lagre andre kredittkort, ulike tilbud, gavekort og bonuskort i Google Wallet, slik at man kan tømme den fysiske lommeboken for de fleste av disse.

Når man handler, vil man automatisk kunne utnytte tilbud og få bonuspoeng via den digitale lommeboken.

I første omgang vil Google Wallet kun fungerer sammen med Nexus S-mobilen.
I første omgang vil Google Wallet kun fungerer sammen med Nexus S-mobilen.

Senere skal det også bli mulig å lagre ting som ombordstigningskort, billetter, nøkler og ID-er i Google Wallet.

Allerede skal ganske mange forhandlere ha systemer som støtter Google Wallet, ved at de fra før støtter MasterCard PayPass. En oversikt finnes her. Ifølge First Data dreier det seg om mer enn 124 000 forhandlere i USA og mer enn 311 000 globalt.

I første omgang har felttestingen blitt gjort i New York og San Francisco, hvor det til og med finnes Coca-Cola-automater og drosjer som støtter PayPass.

Google kunngjorde i går også at Google Wallet vil være integrert og synkronisert med Google Offers, den nye kupongtjenesten til Google, som nå tilbys i en betaversjon. Foreløpig er den begrenset til å gi brukerne tilbud i butikker i en håndfull amerikanske byer.

I praksis er Google Wallet en mobilapplikasjon. For å bruke den første versjonen av applikasjonen vil det kreves en egen PIN-kode. Kredittkortinformasjonen krypteres og lagres i en egen brikke som er separert fra Android-mobilens systemminne. Den skal kun være tilgjengelig ved hjelp av autorisert programvare.

Google opplyser at Google Wallet vil offisielt lanseres snart, antagelig allerede til sommeren. Samtidig inviteres selskapet og det nåværende partnere andre leverandører av banktjenester, mobiltjenester og mobiltelefoner, i tillegg til forhandlere, om å bli med på samarbeidet, som beskrives som et åpent økosystem.

– Google Wallet lar oss utnytte kreftene i mobilteknologien til å forbedre handleopplevelsen i våre butikker, og til å dekke over kløften som skiller kundeoppfølgingen på nettet og i butikkene, sier Martine Reardon, markedssjef i varehuskjeden Macy's, i en pressemelding.

– Macy's er til enhver tid på utkikk etter ny teknologi som kan gi kundene våre verdi og som engasjerer dem på personlige måter. Google Wallet leverer denne unike interaksjonen på tvers av kanalene, sier Reardon.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.