Googlebrille lar vente på seg

Langt unna lansering.

Googlebrille lar vente på seg
Googles medgründer Sergey Brin har latt seg avbilde med selskapets brille ved en rekke anledninger, men produktet blir ikke tilgjengelig for salg på en god stund. Bilde: Google

Google Glass var en snakkis allerede før produktet offisielt ble bekreftet i april 2012, da en prototyp første gang ble vist frem.

De interaktive smartbrillene har vært antydet å komme for salg i løpet av 2013, men slik blir det visst ikke.

Produktet blir antakelig først tilgjengelig for vanlige forbrukere om et års tid, altså neste vår. Det røper Googles styreformann Eric Schmidt i et radiointervju med BBC.

Selskapet plukket i forrige måned ut noen tusen utviklere, som mot å betale 1.500 dollar – nesten 9.000 kroner – får være testpiloter. Et begrenset utvalg mottar en såkalt Explorer-utgave av brillene i disse dager.

Disse blir det imidlertid strengt forbudt å gi bort eller selge videre. Hver enhet er knyttet til en Google-konto. Selskapet forebeholder seg retten til å deaktivere brillene ved brudd på reglene.

Explorer-versjonen kan fort vise seg å ikke være det endelige produktet. Schmidt sier at de vurderer endringer basert på testkundenes tilbakemeldinger.

Spesifikasjoner

Nylig avslørte søkegiganten produktets tekniske spesifikasjoner. Innfatningen har et innebygd kamera med støtte for videopptak i 720p HD. Det kan også knipse bilder med fem megapiksler oppløsning.

Glass faller inn under en ny kategori bærbar elektronikk («wearable computing») som den siste tiden har fått enorm oppmerksomhet. Enheten har en liten skjerm med en oppløsning på 640 x 360 piksler, som ifølge Google skal tilsvare en 25 tommers HD-skjerm sett fra en avstand på 2,5 meter.

Brillene, i hvert fall de som sendes ut til pilotbrukerne, blir levert med 16 gigabyte lagringsplass, hvorav 4 gigabyte tas opp av systemet. Synkronisering mot Googles skytjenester åpner for ytterligere plass. Enheten har lyd som overføres til øret via vibrasjoner i hodeskallen, med en teknologi kalt «bone conduction transducer».

Nettilkoblingen sikres via støtte for WiF 802.11b/g eller bluetooth. Ved å pare brillen mot en tilhørende mobilapplikasjon kalt «MyGlass companion» åpnes det for GPS-støtte og tekstmeldinger, men dette oppgis å bare fungere med mobiltelefoner med Android 4.0.3 eller nyere.

Det innebygde batteriet hevdes å holde til én dags bruk og brillene lades med en medfølgende mikro-USB-kabel.

    Les også: