Googles aksjeboble sprakk i går

Google-aksjen var blitt en spekulasjonsboble og i går sprakk boblen. Investorer tapte milliarder da Google la frem svake tall.

Google-aksjen var blitt en spekulasjonsboble og i går sprakk boblen. Investorer tapte milliarder da Google la frem svake tall.

Google-aksjen har det siste halvannet året vært en av flere IT-aksjer som har levd i sin egen boble-verden. Sammen med Apple og et par andre har aksjekursen fortsatt oppover til stadig nye høyder, men i går sprakk boblen.

Google-aksjen åpnet på 100 dollar i september i 2004 og var oppe i 470 dollar tidligere i januar.

Forventningene til Google var enorme og når Google la frem tall med et svakere resultat, raste aksjekursen 19 prosent på det verste. Dermed hadde Googles markedsverdi falt med hele 24 milliarder dollar. Kursen tok seg så opp noe og endte på et fall på 12 prosent i USA i går.

Google løftet omsetningen med friske 86 prosent til 1,92 milliarder dollar, noe som var var i tråd med forventningene. Men resultatet følger ikke etter: Det gikk bare opp fra 204 millioner dollar til "bare" 372,2 millioner dollar.

Det underlige er at Google sier det reduserte overskuddet også overrasket dem selv.

I en telefonkonferanse med investorer hevdet økonomidirektør George Reyes at selskapet ville nådd fortjenestemålet hvis det ikke hadde vært for en uventet høy beskattning i fjerde kvartal. Komplekse skatteregler og høyere utgifter i Google's internasjonale operasjoner gjorde at selskapet måtte betale større andel av skattene i USA, hvor selskapsskatten er høyere.

Til toppen