Googles Android får avansert navigasjon

Google demonstrerte ny funksjonalitet i selskapet mobil-programvare for tusenvis av utviklere i går.

Googles Android får avansert navigasjon

Google demonstrerte ny funksjonalitet i selskapet mobil-programvare for tusenvis av utviklere i går.

Demonstrasjonen av Googles Android, selskapets delvis åpen kildekode-baserte plattform for blant annet smartmobiler, var ifølge amerikansk presse et høydepunkt under hovedtalen ved utviklerkonferansen Google I/O, som arrangeres i San Francisco denne uken.

    Les også:

Under presentasjonen fortalte Andy Rubin, som leder Android-prosjektet, at arbeidet med å utvikle programvare snart er fullført. Likevel var det minst én av tingene som ble vist fram i går, som først ble fullført dagen i forveien.

Under presentasjonen ble det fokusert på Androids støtte for berøringsskjermer og navigasjon. Dette ble gjort med en 3G-mobiltelefon fra en hemmeligholdt leverandør.

Selve demoen ble utført av Steve Horowitz, teknologidirektør i Google. Demonstrasjonen av en rask Google Maps-basert applikasjon med Street View skal ha vært mest imponerende. Programmet benyttet mobilens innebygde kompass og akselerometer for å endre betraktningsvinkelen. Noe lignende støttes forøvrig allerede av Nokia Maps 2.0 og enkelte Nokia-mobiler.

Dette er demonstrert på videoen nedenfor, laget av Androidcommunity.com. Flere videoer fra seansen finnes på denne siden.

Ifølge Wired viste Horowitz også at Android har støtte for gestikulering på skjermen for å låse opp mobilen. ved å skrive en stor "G" på skjermen, lyste skjermen opp.

Dessuten ble det demonstrert at Android har en mengde integrerte småprogrammer, widgets, samt en Webkit-basert nettleser med blant annet zoomfunksjonalitet. I tillegg ble det demonstrert en utgave av PacMan-spillet på mobilen.

Mobiltelefonen som dette ble demonstrert på, som nok kun er en prototyp, skal ifølge Rubin være basert på en 381 MHz prosessor fra Qualcomm, 128 megabytes med RAM, 256 megabytes med flashminne og maskinvarebasert akselerasjon for grafikkteknologien OpenGL. Enkelte mener dog at det egentlig er snakk om en HTC Dream eller Omni, som det har gått rykter om i lang tid.

Ifølge Rubin skal Android komme på markedet i løpet av andre halvdel av 2008.

    Les også:

Til toppen