Googles Android-sporing allerede «live»

Rulles ut tidligere enn ventet.

I nettlesergrensesnittet for Android Device Manager gir man tjenesten tillatelse til å innhente posisjonsdata fra enheten. Tjenesten viser posisjonen som enheten sender direkte til tjenesten, men ikke historiske data. Tjenesten viser ikke den siste kjente posisjonen til en enhet dersom posisjonsfunksjonene på enheten  deaktiveres. Det kan bety at posisjonsdataene ikke lagres hos Google i mer enn et øyeblikk.
I nettlesergrensesnittet for Android Device Manager gir man tjenesten tillatelse til å innhente posisjonsdata fra enheten. Tjenesten viser posisjonen som enheten sender direkte til tjenesten, men ikke historiske data. Tjenesten viser ikke den siste kjente posisjonen til en enhet dersom posisjonsfunksjonene på enheten deaktiveres. Det kan bety at posisjonsdataene ikke lagres hos Google i mer enn et øyeblikk. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. aug. 2013 - 09:50

Allerede i går ettermiddag kom de første meldingene om at støtte Googles nye Android Device Manager er i ferd med å bli automatisk rullet ut til Android-enheter over hele verden. Opprinnelig lovet Google at dette skulle skje innen utgangen av august.

Android Device Manager er en administrasjonstjeneste som Android-brukere kan benytte til å gjenfinne eller slette innholdet på sine enheter. Digi.no omtalte tjenesten for første gang sist mandag, etter at den var blitt avduket av Google.

Slike tjenester har lenge eksistert for Android. Men de aller fleste har måttet benytte en tjeneste fra en tredjepartsleverandør, eller leverandøren av selve enheten. Google har tidligere bare tilbudt en slik tjeneste til selskapets Google Apps-kunder.

Den nye tjenesten tilbys gratis. Administrasjonen skjer i utgangspunktet via et enkelt webgrensesnitt hvor man kan velge hvilken Android-enheten man ønsker å administrere (dersom flere er knyttet til samme Google-konto). Man kan da se på et kart omtrent hvor enheten befinner seg. Posisjonsbestemmelsen avhenger av at i alle fall noen plasseringstjenester er aktivert på enheten. Nøyaktigheten avhenger av tilgangen til posisjonsdata fra mobilnett, WLAN-soner og GPS.

Man kan også få enheten til ringe med full lydstyrke – det gjelder også nettbrett. Eller man kan fjernslette alt det personlige innholdet som finnes på enheten, noe som kan være aktuelt dersom mobilen antas stjålet.

Android Device Manager fungerer allerede med norske enheter, men siden den rulles gradvis ut, kan det være at enkelte ikke får tilgang før om noen dager.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.